2018 SEÇİMLERİ 1

          Türkiye genelinde bir seçim daha sona erdi. Ülkemiz hem Cumhurbaşkanını hem de TBMM’ye 600 tane milletvekilini seçti. Bu seçim de tüm seçimler gibi üzerinde uzun uzun konuşulacak bir seçimdir. Çünkü ülkemizde geniş yetkilerle donatılmış bir Cumhurbaşkanı ilk kez seçilmektedir.

          16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum’da Cumhurbaşkanına tanınan yetkiler uzun uzun tartışılmış ve bu yasalarla Cumhurbaşkanı’nın padişahtan daha geniş yetkilerle donatıldığı ileri sürülmüştü. Ona rağmen millet Cumhurbaşkanını geniş yetkilerle donatan Anayasa değişikliğini az bir farkla onaylamıştı.

Cumhurbaşkanımız “Seçim yok” deyip dururken birden MHP genel başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü ve seçim kararı aldı. Bir çeşit baskın seçim olan bu seçim sonucunda Erdoğan yüzde 52,6 ile Cumhurbaşkanı seçildi. Bu seçimde AKP 295, MHP 49, CHP 146, HDP 49 ve İYİ parti 43 vekil çıkardı.

          Milletvekili seçimlerinde Antalya Türkiye ortalaması ile aşağı yukarı aynı durumda. 16 vekilden 6 tanesini AKP, 5 Tanesini CHP, 3 tanesini İYİ Parti, 1 tanesini MHP ve 1 tanesini de HDP aldı. Batı Akdeniz’den AKP’den Atay Uslu, CHP’den Aydın Özer, İYİ Partiden de Elmalılı Hasan Subaşı meclise gitti. Bunlardan Aydın Özer kardeşimiz ne yapar ne eder bilemiyoruz.

          Geçen dönemde Atay Uslu kardeşimiz çok iyi bir performans sergiledi. Ankara ile tüm Batı Akdeniz ilçelerinin ilişkilerinde Atay kardeşimizin tuzu biberi mutlaka vardır. Bu dönem onun ustalık dönemidir ve iktidar partisinden olmanın bütün avantajlarını kullanacağını umuyoruz. Kendisi gençtir, çalışkandır, akıllıdır. Ayrıca TBMM ona bu yeteneklerini değerlendirmesi için bütün imkanları sunmaktadır. İnşallah AKP’nin Batı Antalya ile ilgili tüm vaatlerini bihakkın takip eder ve projelerin gerçekleşmesine katkı sağlar. Kendisinin sadece AKP’nin değil muhalif kitlelerin de vekili olmasını umuyoruz.

          Aydın Özer arkadaşımızı adaylık sürecinde tanımak ve kapasitesi hakkında bilgi sahibi olmak nasip olmadı. Aslında vekiller içinde doğma büyüme Kumlucalı olan tek vekil o. Bu çerçevede Kumlucanın sorunlarını en iyi bilen, en doğru çözüm önerileri sunan, en önemli projeleri olan kardeşimizin de o olması gerekir. Böyle bir kişi midir zamanla göreceğiz. Kendisi Ana muhalefet partisi CHP’nin milletvekili olduğu için öncekilerden daha gür bir sesle konuşmasını, sorunlarımızı ve çözüm önerilerini en yüksek sesle dile getirmesini bekliyoruz. Elbette onun da sadece CHP’nin ve muhalefetin sesi değil, tüm milletin sesi olmasını umuyoruz. Bu nasıl olacak? Elbette halkın arasında dolaşıp görüşlerini ve sorunlarını öğrenecek. Milletin sesini yükseltecek.

          Hasan Subaşı kardeşimiz geçmişte iki dönem Antalya Belediye başkanlığı yapmış, bu dönemde Antalya’nın Büyükşehir olmasını sağlamış, altyapı yatırımlarını tamamlamış bir arkadaşımız. Her ne kadar son yıllarda siyaset dünyasında aktif olarak görev almamışsa da vekil olduktan sonra bu ataletin ortadan kalkacağına ve yayla sahil gezip halkın nabzını tutacağına; sorunları da çözüm önerilerini de bıkmadan dillendireceğini umuyoruz. Kendisinin hem deneyimi ve birikimi, hem de enerjisi vardır.

          Seçimlerin ülkemize ve kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.