İmar sorunları çözülünce daha büyük işletmelere dönüşen Akdeniz Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, ekonomiye ve istihdama katkı için esnafın dünya pazarına açılma gibi hedefler belirlemesini istedi.

Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk’ün organize ettiği esnaf toplantısına katıldı. Mobilyacıdan, tornacıya, kaportacıdan otomobil tamirhanesine kadar sanayideki esnafları tek tek ziyaret eden Başkan Tütüncü, imar sorunları çözülünce metrekaresiyle birlikte iş hacmi de büyüyen Akdeniz Sanayi Sitesi esnafından daha büyük iş hedefleri kurmalarını istedi.

Esnaflıktan fabrikaya

Göreve geldiğinde yaptığı ilk işlerden biri olarak belediyesinin yıllık asfalt yapımının yarısına yakın miktarda bir asfalt yenileme çalışmasını sanayiye yaptığını hatırlatan Hakan Tütüncü, bölgedeki gecekondu ve kamyon garajı sorununu çözerek 300 dükkanlık yeni alan kazandırdıklarını söyledi. İmar düzenlemesiyle de 300 metrekarelik dükkanların 1300 metrekareye kadar çıkartıldığını ve hatırı sayılır işletmelere dönüştüğünü vurgulayan Tütüncü, böylelikle esnafın daha büyük makineler getirerek büyük çaplı işler yapmaya başladığını kaydetti.

“Zihniyet değişimi sağladık”

Başkan Tütüncü, işini sahiplenen ve farklı düşünerek işlerini büyüten esnafı takdir ettiğinin altını çizdi.

Küçük mekanlarda büyük hayaller kurulamayacağı için dükkanların büyütülmesini sağladıklarını belirten Tütüncü, zihniyet değişimini sağlayacak adımlar attıklarının altını çizdi.

Sanayiye farklı bir vizyon getirdiklerini belirten Tütüncü, “Gecekondu mahallesinin kaldırılması ve kamyon garajının kaldırılmasıyla 300 tane farklı dükkan, bir anlamda orta ölçekli yeni bir sanayi sitesi daha ilave etmiş olduk. Sanayide ciddi dönüşümü sağladık. Bu gelişen sanayide kendi işinizi aşınızı büyütmeye çalışırken, ekonomiye de katkı sağlayacaksınız. İstihdama da katkıyı sağlamış olacaksınız. Sanayiye bu kadar büyük hizmetler yapmış olmamıza rağmen daha yeni hayalleri de hayata geçirmek için bir araya geliyoruz. Önemli olan beraber oldukça güzel şeyler ortaya çıkıyor. Büyük hayaller olmazsa yerimizde sayacağız. Herkesin yaptığı işi en iyi yapmaya çalışması gerekir. Mesleğimize bir fark katıyorsak, yenilikçi adımlar atabiliyorsak, o zaman farklı olabiliriz.”dedi.