Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ‘ulusal’ yarışmasında ödüle uzanan filmleri sinemaseverlerle buluşturduğu ‘1 Film 1 Konuk’ serisinin Şubat ayı konuğu 4 Altın Portakal ödüllü ‘Sır Çocukları’ ve yönetmeni Aydın Sayman olacak.

Muratpaşa Belediyesi’nin yolu Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden geçen Türk sinemasına iz bırakan filmleri sinemaseverle buluşturduğu ‘1 Film 1 Konuk’ serisinin Şubat konuğu belirlendi. Serinin bu ayki konuğu 39’uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 4 ödül kazanan Sır Çocukları filmi ve yönetmeni Aydın Sayman olacak. Film gösterimi ve yönetmen söyleşisi şeklinde gerçekleştirilecek etkinlik 24 Şubat Cumartesi saat 15.00’te Elmalı Mahallesi Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi üzerinde bulunan Antalya Kültür Sanat’ta, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

“Filmde sokak çocuklarının zorlu yaşam mücadelesi ele alınıyor”

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Fırat Tanış’a ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü getiren film, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, En İyi Sanat Yönetmeni ve Halk Jürisi En İyi Film Ödülü kazandı. Filmde üvey babasının hiddetinden kaçarak İstanbul’a gelen Cemil’in ve oğlunu bulabilmek için İstanbul’a gelen annesi Münevver’in hikayesini anlatılıyor. Fırat Tanış, Halil İbrahim Aras, Özgü Namal, Volga Sorgu, Memet Ali Alabora, Nur Sürer, Mustafa Uğurlu gibi oyuncuların rol aldığı filmde pek çok ünlü isimde destek amaçlı konuk sanatçı olarak rol aldı. Sokak çocuklarının zorlu yaşam mücadelelerinden yola çıkılarak yapılan film, son dönem Türk sinemasının en içten yapımlarından biri olarak dikkat çekti.