Edinilin bilgiye göre olay, 22 Mayıs günü sabahın erken saatlerinde Döşemealtı ilçesi Kevşirler Mahallesi'nde meydana geldi. Döşemealtı İlçe Jandarma Karakolu'na giden C.H., 160 TL borçlu olduğunu belirttiği halı yıkamacı F.S. ile arkadaşı A.A.'nın tecavüzüne uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu.

C.H., evindeki halıları yıkattığı için borçlu olduğu halı yıkamacı F.S.'nin arkadaşı A.A. ve tanımadığı 3 kişiyle birlikte sabah erken saatlerde evine geldiğini belirterek, "Ben F.S. ve A.A'yı tanıdığım için kapıyı açtım. F.S. bana 'Neden borcunu ödemiyorsun?' dedi. Ben de borcumun bir kısmını ödediğimi, geri kalan kısmını ise 3-5 gün içinde ödeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine F.S., beni kanepenin üzerine ittirdi. Bana, küfrederek F.S. ile beni darbetti. Diğer 3 erkek evime girmedi ve olaya karışmadı" dedi.

A.A. ve F.S.'nin kendisini zorla yatak odasına götürdüğünü iddia eden C.H.,  "Önce A.A., ardından F.S. bana tecavüz ettiler. Ben de utandığım için jandarmaya geç başvurdum. Yapılacak tüm muayenelere rızam vardır. Konut dokunulmazlığımı ihlal eden, beni hürriyetimden yoksun bırakan, tehdit edip, hakarette bulunan, darbeden ve fiili livatada bulunan A.A. ve F.S.'den davacı ve şikayetçiyim." Diyerek ifade verdi.

Şikayet üzerine F.S. ve A.A., jandarma tarafından gözaltına alındı. İki şüpheli, ifadelerinin ardından sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen C.H.'nin muayenesinde ise fiili livatanın gerçekleştiğine dair kesin bulgular saptandığı sonucuna varıldığı belirlendi.

C.H.'nin avukatının, şüphelilerin serbest bırakılma kararına itiraz edeceği belirtildi.