TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya genelinde kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla "2013 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması"nı düzenlemiştir. Bu yıl ikincisi yapılan yarışmaya geçen sene olduğu gibi evde üretim yaparak ürünlerinin satışını gerçekleştiren veya işyeri açarak, şirket kurarak ticari faaliyet yürüten, ailesine, topluma ve ülke ekonomisine fayda yaratan, katkı yapan tüm kadınlar davetlidir.

Antalya’nın Kadın Girişimcileri Ödülleri iki kategoride verilecektir: 
1- İşyeri açarak üretim ve ticaret yapan kadın girişimciler
Antalya, Alanya, Manavgat, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odaları ile Antalya, Kumluca Ticaret Borsaları ve Esnaf ve Sanatkârlar Odalasına kayıtlı gerçek ve tüzel kişilere açıktır.
2- Evde üretim yapan kadın girişimciler 
Evde üretilen ve pazarlanabilen ürünler (Gıda ürünleri hariç) dikkate alınacaktır. Oda kaydı şartı aranmayacaktır.  

2012 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcisi Yarışmasında her iki kategoride ilk üçe giren yarışmacılar ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri başvuruda bulunamayacaklardır.

BAŞVURU 
Teslim Şekli: Yarışmaya katılacak olanlar başvuru formunu, elektronik ortamda doldurarak, ürün ve faaliyetleri ile ilgili belge veya ürün örnekleri ile birlikte başvuru dosyasını Antalya, Alanya, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kumluca Ticaret Borsası’na teslim edeceklerdir.

Yarışmaya katılan her ürün/dosya, başvuru formu ve bunların paketlendiği kapalı paket veya zarf şeklinde teslim edilecektir. Zarfın/paketin üzerine tekrarlanmayan 4 harf ve 4 rakamdan (Örnek: ABCD 0123) oluşan 8 hanelik kişisel şifre (rumuz) oluşturulmalıdır.

Son Teslim Tarihi: Ürün ve dosyalar 29 Mart 2013 Cuma günü saat 17.30’a kadar teslim edilecektir.

DEĞERLENDİRME
Başvurular Seçici Kurul tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda değerlendirilecektir.

Değerlendirme Kriterleri
1. Ürün/hizmet fikrinin özgünlüğü  
2. Ürünün/hizmetin yarattığı ekonomik fayda
3. Ürünün/hizmetin yarattığı toplumsal fayda
4. Girişimcinin ürün/hizmet geliştirme düzeyi  
5. Girişimcinin ürün/hizmet fikri geliştirilirken müşterilerle, kurumlarla işbirliği yapılması

ÖDÜLLER
Her iki kategoride birincilere 1.500 TL/kişi, ikincilere 1.000 TL/kişi, üçüncülere de 750 TL/kişi para ödülü verilecektir. Ayrıca, her iki kategoride de birer katılımcıya mansiyon ödülü ve bütün dereceye girenlere plaket ile berat verilecektir. Her iki kategoride ödül alan tüm yarışmacılara 4. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda yer alacak Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu standında ürünlerini sergileme fırsatı verilecektir. 

Yarışma başvurusu için gerekli olan evraklar aşağıda sunulmakta olup, tüm kadın girişimciler yarışmamıza davetlidir.

Detaylı bilgi için: 
Meslek Komiteleri Müdürlüğü
Aynur Tırnaksız - F. Elvan Karadayı 
Tel: 314 37 32 - 34

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası