Edinilen bilgiye göre, Antalya Asayiş Şube Müdürlüğüne müracaatta bulunan K.S isimli vatandaş Liman Mahallesi’nde işlettiği otelde 1 gün konaklayan Orta Afrika Cumhuriyeti Vatandaşı D.B.G.F. isimli şahıs ile Fransa Vatandaşı B.P.L. isimli şahısların ilerleyen günlerde yanlarında ismini Asako olduğunu söyleyen bir başka yabancı uyruklu şahısla oteline gelip gitmeye başladıklarını, sohbet esnasında Asako isimli şahsın Afrika’da emekli general olduğunu, diplomatlar ve bakanlar aracılığı ile Türkiye’ye altın getirip kilosunu 22 bin Dolar’dan sattığını, talep ederlerse kendilerine de bu altınlardan satabileceğini söylediğini, 5 kg. altını 55 Bin Euro ve 50 Bin ABD Doları karşılığında almak üzere anlaştıklarını, Asako isimli şahıs ile 07 Nisan günü Arapsuyu Mahallesi’nde bulunan bir ofiste görüştüklerini, kendisine 100 gr. numune altın verdiğini, altını kontrol ettirdiğinde gerçek olduğunu öğrendiğini, aynı gün parayı verip 5 kg altını almak için tekrar ofise gittiğini, kendisine verdiği numuneyi iade ettiğini, ayrıca 55 Bin Euro ve 50 Bin ABD Doları parayı elden nakit olarak şahsa teslim ettiğini, şahsın otele gidin 10-15 dakika sonra altınları adamlarım ile birlikte otele getirip vereceğim söylediğini,  bu olaydan sonra şahıs ile bir daha irtibata geçemediğini belirttiği dolandırıcılık olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;
 
Arapsuyu Mahallesi’nde bulunan ofisin Kamerun Uyruklu P.M.R.P. (40) isimli şahıs tarafından Rwanda Uyruklu S.O.N. (27) isimli şahıs adına kira kontratı düzenleyerek kiraladığı, bu şahsın etrafına kendisini Asako olarak tanıttığı belirlendi.
 
Yapılan araştırmanın devamında, “Yetkisiz Kimsenin Vesikada Sahteciliği ve Borçlunun Ödeme Şartını İhlali”  suçlarından 2 adet dosyası bulunan Ş.A. isimli şahsın şüpheli şahsın yanında rehber olarak bulunduğu ve araç kiraladıkları tespit edildi, kiraladıkları araç ile Antalya ilinden ayrıldıkları değerlendirilerek il dışında da yakalanmaları için çalışma başlatıldı.
 
Şüpheli şahıslar Ş.A. ve P.M.R.P. Ankara Gölbaşı ilçesinde yol uygulamasında kiraladıkları araç ile durdurularak, 2.700 Euro para ve altın olduğu değerlendirilen 2 adet sarı renkli külçe ile birlikte yakalanarak Antalya'ya getirildiler. 
 
Şüphelilerin benzer yöntemle Uşak ilinde bir şahsı 10 Bin Euro dolandırdıkları tespit edidi, 2 şüpheli haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.