Kepez Belediyesi’nin ilçedeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlediği “8 Piyon Satranç Turnuvası”, 461 öğrencinin katılımıyla Kepez Belediye Spor Salonu’nda başladı.

 

Kepez İlçe Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Satranç İl Temsilciği işbirliği ile Kepez’deki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “8 Piyon Satranç Turnuvası” Kepez Belediye Spor Salonu’nda başladı.

Kepez’de eğitim veren ilkokul, ortaokul ve liselerden toplam 461 öğrencinin katıldığı “8 Piyon Satranç Turnuvası”nın açılışına, Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve okulların idarecileri katıldı.

                         

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Antalya’nın bir çok ilkinin Kepez’de yaşandığını söyledi. İlçede bir çok kültür ve sanat etkinliği tertipleyen Kepez Belediyesi’nin gençler arasında da dostluk ve paylaşım unsurlarını öne çıkaran çok sayıda sportif faaliyetlere imza attığını söyledi. “Kepez Belediye Spor Salonu’nda başlayan “8 Piyon Satranç Turnuvası” bu faaliyetlerden sadece biri.” diyen Mehmet Ali Özyiğit, zihnin strateji ve mücadele kavramlarıyla birlikte hareket etmesini sağlayan satranç ile gençlerin daha başarılı ve azimli bireyler olacağına inandığını söyledi.

Turnuva, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural ve Antalya Satranç İl Temsilcisi Mustafa Şahin’in yaptığı konuşmaların ardından verilen startla başladı.

 

Kepez Belediyesi öncülüğünde düzenlenen turnuva 5 ayrı kategoriden oluşuyor. Afacanlar 69, minikler 157, küçükler 100 yıldızlar 70 ve gençler 65 olmak üzere toplam 461 öğrencinin yarıştığı turnuva iki gün sürecek. İki günün sonunda her oyuncu 7 kişiyle yarışmış olacak. Bu karşılaşmaların sonucunda 5 kategoride en yüksek puana sahip ilk dört isim belirlenecek. Düzenlenecek ödül töreninde bu isimlere kupa ve madalya verilecek. İlk dörde giren isimlerin dışında teşvik maksadıyla en yüksek puana sahip ikinci dört kız yarışmacıya da madalya verilecek.