Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda:

87/12028 karar sayılı Tüzük kapsamındaki sivil kullanım amaçlı patlayıcı maddeleri kullanacak olanların,  15’inci A Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi yazılı sınavı 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 10.00’da, yazılı sınavda başarılı olacakların mülakat sınavları ise 07-11 Eylül 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olup, başvurular için son müracaat tarihi 21 Ağustos 2020 Cuma günüdür.
Sınava katılmak için ilk defa müracaat edecek adaylar;

Ateşleyici Yeterlilik Belgesi almasında veya patlayıcı madde işleri ile uğraşmasında sakınca olmadığına dair tam teşekküllü Devlet Hastanesinden veya Üniversite Hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporu,
Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ile fotokopisi,
4 adet fotoğraf ile birlikte Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaaat etmeleri gerekmektedir.
Adaylar öncelikle yukarıda sayılan evraklar ile birlikte Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri, müracaat durumları değerlendirilip uygun görülmesi halinde adayların 21 Ağustos 2020 Cuma günü saat 17.00’a kadar sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat etmeden önce yatırılan sınav ücretlerinin iadesi  yapılmayacaktır.

Sınava katılmak için ilk defa müracaat edeceklerin durumlarının uygun görülmesi halinde ve Emniyet Müdürlüğünde müracaat dosyası bulunanların en geç 21 Ağustos 2020 Cuma günü saat 17.00’a  kadar (345) TL sınav ücretinin  Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve TC kimlik numaralarını belirtilerek sınav ücretini yatırdıklarına dair dekontun aslı ile birlikte Antalya Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne şahsen müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

Belirtilen tarihten sonra yapılacak  sınav müracaatları bir sonraki sınav dönemi için değerlendirilmeye alınacak olup, yatırılan sınav ücreti adaya iade edilmeyecektir.

Sınava girecek adaylar sınav ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.ozelguvenlik.pol.tr internet adresinin “Duyurular” kısmından ulaşabilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.