Yaklaşan turizm sezonu öncesi Kumluca Belediyesi Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Adrasan Mahallesi deniz sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirdiler. Yaklaşık 2,5 kilometrelik sahilde gerçekleştirilen temizlik çalışmasında toplanan çöpler, Kumluca Belediyesi katı atık bertaraf merkezine götürüldü. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada, bu yıl olumsuz hava şartları nedeniyle Adrasan sahilinde geçen yıllara göre daha fazla çöp biriktiğini, bundan dolayı ekiplerin sahilde belirli aralıklara temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Adrasan’ı ilçenin turizme açılan penceresi olarak gördüklerini ifade eden Çetinkaya, doğal denizi, tertemiz sahiliyle Adrasan’ın çok farklı olduğunu, belediye olarak buranın temizliği konusunda ellerinden gelen özeni gösterdiklerini belirtti. 

Çetinkaya, “Adrasan Mahallesinde ve deniz sahilinde bu yıl içerisinde değişik zamanlara temizlik çalışmaları gerçekleştirdik. Bu yıl hava şartlarından kaynaklı olarak özellikle sahilde denizden gelen çöpler birikti. Bizde bu çöplerin tekrar denize giderek denizi ve sahili kirletmesini önlemek için temizlik yaptık. Bu çalışmalarımızla, Özellikle sahilin temizliği konusunda ekiplerimiz büyük gayret gösteriyorlar. Burada vatandaşlarımızdan da isteğim mahallemizi, sahilimiz temiz tutalım” dedi.