Muratpaşa Belediyesi, 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Vali Saim Çotur İlkokulu görme engelliler sınıfı öğrencileri için çok farklı bir çalışmaya imza attı. Biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce’yle hazırlanan ‘Doğa Atölyesi’nde görme engelli öğrenciler, Atatürk Kültür Parkı’nda bulunan ağaçlara dokundu, kuşların ve rüzgarın sesini dinledi. 

Doğayı duyumsama adıyla gerçekleşen atölye çalışmalarını hazırları etkinlikten bir hafta önce başladı. İnce, öğretmenleriyle birlikte öğrencilere parkta yaşayan kuşların sesleri konusunda bir eğitim verdi. Parka geldiklerinde seslerini işittikleri 12 kuş türünü tanıyabilen çocuklar, kuşların yanı sıra gövde dokusundan, yaprakların şekil ve kokusundan ağaçları öğrendi.

Doğayı tanımanın herkes için çok kıymetli olduğunu belirten İnce, “Öğrencilerimiz artık bir parka, bir doğal alana gittiklerinde yalnız olmayacaklar. Seslerinden tanıdıkları kuşlar, kokularından tanıdıkları çiçekler, gövdelerine sarıldıklarında bildikleri ağaçlar var etraflarında. Evlerinde pencereyi açtıklarında dışarıdan gelen kuşun sesi onlara artık daha anlamlı gelecek. Dilerim bu sade ve uygulanabilir bir proje halinde tüm yurda yayılabilir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi