Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Mevlüt Yeni açıklamasında, Türk basınının 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde aziz milletle omuz omuza mücadele ettiğini belirterek “Ülkemizde geçmişten günümüze yaşanan ve son örneği 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimleri, kişi hak ve özgürlükleri ile basın özgürlüğüne son veren, demokrasimiz ve geleceğimiz adına endişe verici girişimlerdir. Bu girişimlerin her zaman karşısında olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile birlikte her daim demokrasiden yana tavır almış, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız hain darbe girişiminde de aynı tutum ve kararlılığını göstererek hain darbeye ve darbeci zihniyete karşı tek yürek halinde haberleriyle yayınlarıyla karşı çıkmış demokrasi ve devletinin yanında yer almıştır. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Ülkemizi karanlık günlere götürmek isteyen hain girişimlere asla izin vermeyecektir." dedi.

15 Temmuz’da demokrasi için canını çekinmeden feda eden tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andığını kaydeden Yeni " Şehitlerimize Allah’tan rahmet , kahraman gazilerimize şifa diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak demokrasimizin ve özgür basının savunucusu olmaya her daim devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.