AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, çiftçinin arazisini ve ürünlerini mutlaka TARSİM sigortası yaptırması gerektiğini söyledi.

20 Ocak tarihinde Kemer’ in Tekirova Mahallesinde yaşanan hortum felaketi sonrasında AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, bölgede incelemelerde bulunarak afetzedelere geçmiş olsun diledi. Afetin vermiş olduğu zararı yerinde inceleyen Atay Uslu seraları, narenciye bahçeleri ve evleri zarar gören Tekirovalı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Tesellimiz her hangi bir can kaybı yaşanmamasıdır" dedi. Uslu, afetzedeler ile yapmış olduğunu sohbette, çiftçilerin de artık tesislerini mutlaka sigorta yapmaları gerektiğinin önemini vurguladı.

"Afetzedenin zirai kredi borçları ötelendi"

Yaşanan afet sonrası tarım sigortasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Uslu, “Çiftçimizin Tarsim yaptırmasına engel teşkil eden sorunları, bürokrasiyi Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla ortadan kaldırıyoruz. Bu konuyu başta Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere 7 Antalya milletvekili takip ediyoruz. Çiftçimiz Tesislerini ve ürünlerini mutlaka sigorta yaptırsınlar istiyoruz. Afetzede Çiftçimizin kamuya olan zirai kredileri ertelendi. Evleri zarar gören vatandaşlarımıza da Antalya Büyükşehir Belediyemizin destekleri oldu” diye konuştu.

Atay Uslu’ ya ziyareti sırasında, AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta ile teşkilat üyeleri de eşlik etti.