DÖSİAD’ın kahvaltılı toplantısına CHP Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Turgay Genç ve CHP Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yeni dönem projeleri ile Döşemealtı vizyonunu anlattı. 5 yılda gerçekleştirdiği hizmetler konusunda DÖSİAD üyelerini bilgilendiren Akaydın, Çıplaklı’da yarım kalan Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni tamamlayarak, Türkiye’nin en kalitelisi haline getirdiklerini ve bununla övünç duyduğunu anlattı. Döşemealtı’na ASMEK, Koordinasyon Merkezi, Çocuk Kültür Merkezi kazandırdıklarını kaydeden Akaydın, ilçenin toplu ulaşım kalitesini arttırdıklarını, köylere de asfalt ve parke taşı hizmeti götürdüklerini ifade etti. 
Başkan Mustafa Akaydın, Döşemealtı’nda çok kaliteli bir kent yapılanması öngördüklerini belirterek, bu yapılanmayı oluşturmak için bölgeyi vizyoner şekilde yönetebilecek, mesleği mimarlık olan Turgay Genç gibi bir belediye başkanına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Son 50 yılda yapılan şehir planları ile Antalya’nın merkezinin kurban edildiğini, trafik sorunu yaşandığını anlatan Akaydın, aynı hataların Döşemealtı’nda yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. 
Gelişen Döşemealtı’nda artık organize sanayinin genişletilmesinin söz konusu olmadığına dikkat çeken Akaydın,  “Çeşitli engelleme, planlama sorunlarından dolayı geciken Hayvan Borsası artık yatırım yapılabilecek hale gelmiştir. Mezbahanın da çok yakında yatırımının başlanması beklenmektedir. Yeni yapılan Ulaşım Master Planı’nda 2030’da raylı sistemin en çok gerekeceği yerler, hızla gelişen Döşemealtı ve Aksu olarak görülüyor. Bu yönelik çalışmaları şimdiden başlattık. Karayolları’nın gündeminde olduğu halde hala tamamlanamayan Batı, Kuzeybatı ve Doğu çevreyolu projelerinin bir an önce bitirilmesi gereklidir. Bunların bitirilmesi, Döşemealtı’nın yaşamını çok olumlu şekilde etkileyecek ve bir yatırım patlaması gerçekleşecektir” diye konuştu.
Başkan Mustafa Akaydın, Kırkgöz bölgesini su havzasını korumak üzere kreatif bir doğa parkı olarak projelendireceklerini belirterek, Döşemealtı’nın bir üniversiteler bölgesi olması için her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Akaydın, yakın gelecekte olmasa dahi şehirlerarası otobüs terminalinin Döşemealtı’na aktarılmasında fayda gördüğünü de sözlerine ekledi.