Alanya’da renkli ziyaretlere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın temiz siyaset vurgusu yaptı. Akaydın, “Çocuklarım da dahil olmak üzere tüm mal varlığımı açıklayacağım. Bir tane uygunsuz talan peşinde bir iş bulamazlar. Hodri meydan” dedi.

Renkli kişiliği ile halkın sempatisini toplayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Gerçekleştirdiği halk buluşmalarında sevgi seli yaşayan Akaydın, son olarak Alanya’da bir dizi programa imza attı. Güne Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş’la birlikte sanayi esnafına “hayırlı işler” diyerek başlayan Akaydın, sorunları dinledi. Esnafları tek tek dolaşan Başkan Akaydın’ın gezisi neşeli görüntülere sahne oldu.  Türktaş ile birlikte 1977 model  ‘Java’ marka motosiklete binen Akaydın, torna tezgahına geçti.ALANYA’YA YENİ SANAYİ
Sanayi esnafının sorunlarını tespit ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, sanayi çarşısında önemli alt yapı eksikleri ve drenaj sorunu bulunduğunu söyledi. İşyerleri önünde biriken sulardan esnafın oldukça şikayetçi olduğunu ifade eden Akaydın, “Alanya esnafına sanayi yetmiyor. Mutlaka yeni bir sanayi alanı yaratmak lazım. Göreve geldiğimiz takdirde Sefik Türktaş’la birlikte bu yönde çaba göstereceğiz. Buradaki esnafın depolama alanı sorunu da var.  Belki büyük esnaf başka bir alana ayrılabilir” diye konuştu.
Sanayi çarşında güvenlik kamerası eksiğini de dile getiren Akaydın, “Sanayi’nin sosyal ve kültürel tesis ihtiyacı var. Burada güvenlik kamera sistemi yok.  Bu konuda rapor çıkartılması için talimat verdim” dedi. Akaydın, Antalya’da sanayi çırakları için oluşturulan sosyal tesisi örnek göstererek, bu tür benzer yatırımları Alanya’da da yapmayı planladıklarını ifade etti.  Programına Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’ncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği kermese katılarak devam eden Akaydın burada Kahramanmaraşlılarla buluştu
Alanya Belediyesi önünde düzenlenen etkinlik, siyasetin centilmen yüzüne sahne oldu. Burada Alanya protokolü ile bir araya gelen Başkan Akaydın, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğu ile bir süre sohbet etti. Daha sonra Başkan Sipahioğlu’na nezaket ziyaretinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Sipahioğlu’na seçim çalışmalarında başarılar diledi. Akaydın, Sipahioğlu’na ziyareti anısına Atatürk portresi hediye ederek, nezaketinden dolayı teşekkür etti.
Gezi programını yoğun tempoda yorulmadan sürdüren Akaydın, Alanya merkezde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sonrasında Türkler Beldesi Bilaller Mahallesi’nde halkla bir araya gelen Akaydın burada da yoğun ilgiyle karşılandı. Halka hitabeden Akaydın, konuşmasında zaman zaman genel siyasete değindi. Akaydın, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini vurguladı.  Antalya’ya 5 yıllık görevi süresince alnının akıyla hizmet etiğini söyleyen Başkan Akaydın, her zaman temiz siyasetten yana olduğunu söyledi.  Daha öncede mal varlığını açıkladığını söyleyen Akaydın, “Nakit ve ayni mal varlığımı yine açıklayacağım. Buna çocuklarımı ve tüm akrabalarımı dahil ediyorum” dedi.
Eşi ile birlikte 35 yıldır halka tıp doktoru olarak hizmet etiklerini ifade eden Akaydın, “ Eşim de doktor. Emekli maaşı alıyor.  Memlekete 35 yıldır tıp doktoru olarak hizmet ettik. Para da kazandık Allah’a şükür.  Ben belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım ve nakit varlığım azalmıştır.  Hodri meydan. Ailemde bir tane uygunsuz, vurgun peşinde, talan peşinde bir şey bulamazlar.  Bunu açık açık söylüyorum” dedi. Akaydın’ın bu sözleri belde halkından büyük alkış aldı.