Büyükşehir Belediyesi’nin 5’inci Atatürk Çocuk Kültür Merkezi Varsak’ta resmi olarak hizmete açıldı. Varsak Atatürk Çocuk Kültür Merkezi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, İl Özel İdaresi Başkanı Cavit Arı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Mustafa Akaydın açılış töreninde şöyle konuştu: “Altındağ, Aksu, Döşemealtı, Altınova’nın ardından 5’inci Atatürk Çocuk Kültür Merkezi’ni Varsak’a kazandırdık. Kepez’e öncelikle bu tür yatırımların yapılması gerek. Varsak Çocuk Kültür Merkezi’miz geçen yılın Haziran ayından bu yana faaliyette. 920 öğrencimiz buradan eğitim aldı. Burada sadece sanat ve kültür eğitimi yok. İngilizce, Türkçe, fen bilgisi, matematik kursları var. Bu eğitimleri alan çocukların aileleri dershane ücreti vermiyor. Servis de ücretsiz olduğu için bu merkezin yoksul ailelerin bütçesine 1 yılda yaklaşık 5 bin liraya varan katkısı var. Bu çocukların arasında SBS sınavında 513 puan tutturan var. İşte benim projelerim bunlar. Çok mutluyum ve gururluyum.”
Atatürk Çocuk Kültür Merkezlerinden toplam 7 bin çocuğun faydalandığını anlatan Akaydın, ASMEK’lerde de 25 bin kişiye meslek ve sanat eğitimi verdiklerini kaydetti. Başkan Akaydın şunları söyledi: “Çok sevdiğim bir bilim adamının lafı var, ‘Benim insana ihtiyacım var. Binalara ihtiyacım yok. Çünkü insanlar binaları yapabilir ama binalar insan yapamaz’ diyor. Biz insan yapıyoruz, insan yetiştiriyoruz. 5 yıl boyunca dedikodu ile uğraşmadım böyle projelerle uğraştım. Diyorlar ki belediye başkanı laylaylomla uğraşıyor. İşte laylaylom bu arkadaşlar.”
Açılış töreninde merkezden eğitim alan çocuklar gitar ve bağlama konseri verdi, roman halk oyunları gösterisi sundu. Varsaklıların sıcak sevgi ve ilgi gösterdiği Başkan Mustafa Akaydın, çocukların resim sergisini gezdi. Başkan Akaydın, çocukların yaptığı resimlere hayran kaldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Akaydın, Varsak Atatürk Çocuk Kültür Merkezi’ni inceledi.
Varsak Atatürk Çocuk Kültür Merkezi öğrencilerinden Berfin Çalık,  “Burada çok güzel zaman geçiriyoruz. Buradaki etkinlikleri herkese tavsiye ediyorum. Artık derslerimde daha iyiyim. Tüm çocukların bu etkinliklerden faydalanmasını istiyorum” dedi.
Dilek Bedeloğlu, kültür merkezinin Varsak için çok iyi olduğunu belirterek, “Çocuğum burada sosyal açıdan gelişti. Bale ve resim kursuna gidiyor. Çocuğumda büyük farklılıklar gördüm. Derslerine çok faydası oldu. Etrafımdaki komşular da çok memnun. Başkan Akaydın’a bu hizmeti kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Torunu merkezden faydalanan Aysel Kabal şunları söyledi: “Torunumun a-sosyal bir yönü vardı. Daha önce de çeşitli kurslara götürmüştüm ama faydası olmamıştı. Buraya getirdim ve torunumu topluma kazandırdılar. Sosyal birisi oldu. Çok memnunuz. İyi ki Başkan Mustafa Akaydın var.”
7 yıldır Varsak’ta yaşayan Yunus Gülbaş da “Kendim ASMEK kurslarından faydalanmıştım. 2 çocuğum da buradaki kurslara katılıyor. Gitar, matematik, İngilizce kursu alıyorlar. Çocuklarım burada çok mutlu. Daha duyarlı, saygılı ve aktif bireyler oldular. Sınavlarında daha başarılılar. Burası bambaşka bir yer, tarif edilemez” dedi.