Antalya Kepez Meslek Eğitimi Kursları (AKMEK) Korosu’nun, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’nde verdiği “Antalya Türküleri” konseri  büyük beğeni topladı.

Osman Gazi Semt Konağı’nın da hizmete açılmasıyla altı ayrı noktada hizmet veren Antalya Kepez Meslek Eğitimi Kursları (AKMEK), meslek ve sanat eğitiminin yanı sıra düzenlediği etkinliklerle ve oluşturduğu tiyatro ekibi ve müzik korolarıyla da kursiyerlerinin sosyalleşmesine büyük katkı sağlıyor.

AKMEK’te görevli eğitmenlerin ve kursiyerlerin yer aldığı 60 kişiden oluşan koro, 2 ay gibi kısa sayılabilecek bir çalışmanın ardından Şef Gürsel Bağlan’ın yönetiminde, “Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde verdikleri “Antalya Türküleri” konseriyle ilk kez seyirci ile buluştu.

AKMEK Korosu’nun icra ettiği  “Çubuk Beli, Yumurtanın kulpu yok, Antalya’nın mor üzümü” gibi dillerden düşmeyen Antalya türkülerine, salonu dolduran davetliler gerek alkışlarıyla gerekse söyleyerek eşlik ettiler.
 
Konseri; Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Dr. Ayşe Tütüncü, Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri Ayşe Güliz Yılman, Elif Derya Canbulut, Ak Parti İl Kadın Kolları aşkanı Nezihe Tezcan, Kepez Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Turhan ile çok sayıda davetli izledi.

 

Küçük bebek hızla büyüyor

Başkan Hakan Tütüncü konser sonunda yaptığı konuşmada, ” 2009 yılının Ağustos ayında bir fikir olarak ortaya koydukları ve hayata geçirdikleri AKMEK’in, daha o günlerde neler yapabileceğini hayal etmiştik. Küçük bir bebek olarak dünyaya gelen ve 4 yılını geride bırakan AKMEK, bugün bizim kurduğumuz o hayallerin bir çoğunu gerçekleştirmekte. Burada meslek eğitimi alan kursiyerler gerektiğinde ailelerine küçükte olsa ekonomik destek sağlamakta. Ev hanımları için bir sosyal paylaşım alanı olan genç kızlar için ise mesleki gelişim sağlayabilecekleri bir mekan olan AKMEK, hep birlikte, el birliğiyle bizlerle birlikte büyümekte.”

 

AKMEK Korosu’na hedef çizdi

Başkanı Hakan Tütüncü, konser sonunda kendilerini ayakta alkışlayan seyircilerin tam not verdiği AKMEK Korusu’na da hedef gösterdi. Başkan Tütüncü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türk Müziği Günleri etkinliklerinde örnek bir koro olarak sahne almalarını istedi. Tütüncü, AKMEK Koro Şefi Gürsel Bağlan’a da plaket takdim ederek teşekkür etti.

AKMEK’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu konser sonunda Başkan Tütüncü eşi Ayşe Tütüncü’yle birlikte,  Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri Ayşe Güliz Yılman, Elif Derya Canbulut ile Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan, Kepez Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ayşe Turhan’a çiçek takdim ederek bir kez daha bu özel günlerini kutladı.