Aksu Belediyesi’nin organize ettiği 1. Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil oldu. Altın Kemer ve altın madalya kazanan Yeşil Yeşil finalde Orhan Oklu’yu mağlup ederek birinci oldu.  İsmail Balaban’ın 3. olduğu güreşlerde 4’ncülüğü Fatih Atlı kazandı. Güreşlerin ilk ağası ise 300 bin lira ile işadamı Arif Sarı oldu.  Başpehlivan Yeşil Yeşil’e madalyasını ve altın kemerini Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin taktı.

PROTOKAL YALNIZ BIRAKMADI

Aksu Belediyesi, ilk başpehlivan güreşlerinden alnının akıyla çıktı Zaman zaman yağmur altında yapılan güreşleri binlerce kişi takip etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Özçelik, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, çok sayıda protokol üyesi güreşleri takip etti.

YAĞMURA RAĞMEN MUHTEŞEM ATMOSFER

Kusursuz bir organizasyon ile muhteşem bir atmosferde yapılan güreşler zaman zaman yağmur altında devam etti. Pehlivanlar yağmura aldırmadan güreşirken, izleyiciler ıslanmalarına rağmen müsabakaları sonuna kadar takip etti. Başkan Halil Şahin, güreşler sırasında yaptığı konuşmada Aksu’da halkın istekleri doğrultusunda hizmet ürettiklerini, ilçenin gelişimine katkıda bulunacak çalışmaları bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini söyledi.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Aksu Belediyesi’nin düzenlediği güreşlerin geleneksel hale getirileceğini de belirten ve organizasyona katkı sağlayan işadamlarına teşekkür eden Başkan Şahin, “İlk güreş turnuvamızı başarıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyondan daha iyisini yapmak için çalışacağız. Daha iyi bir stadyumda daha iyi şartlarda güreşlerimizi düzenleyeceğiz” dedi. Aksu’nun ilk güreşleri iki televizyon kanalı tarafından canlı yayınlandı.

GÜREŞTEN NOTLAR

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Başkan Yardımcıları Hüseyin Demirkaplan, Ahmet Aydoğmuş ve Meclis Üyeleri, erken saatlerde konukları stadyum girişinde karşıladı. Aksu Belediyesi şapkalarını alan konuklar tribünlerde yerlerini aldı. Güreşler Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek’in duasıyla başladı. Çekilen ilk peşrevlerin ardından 1. Aksu Yağlı Pehlivan güreşleri başlamış oldu. Minik güreşçilerin müsabakaları çok çekişmeli geçti.

AĞALIKTA BÖLGESEL REKOR

Aksu Belediyesi’nin düzenlediği 1. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ağalık ihalesi de rekorla sonuçlandı. Belediye Başkanı Halil Şahin tarafından 50 bin lira ile açılan ihaleyi, güreşlerin ana sponsorluğunu da üstlenen işadamı Arif Sarı bölgesel rekor kırarak 300 bin lira kazandı.  Güreşlerin ilk ağasına kemerini Başkan Şahin taktı.  Başkan Şahin ve Güreş Ağası Arif Sarı tur atarak güreş severleri selamladı. Arif Sarı, ağalık koçunu Aksu Belediyespor’a bağışladı.

BELEDİYE PERSONELİ DE GÜREŞTİ

Aksu Belediyesi’nin düzenlediği ilk güreşlere ülkenin dört bir yanından yaklaşık 700 pehlivan katıldı. Kıran kırana geçen mücadeleler izleyiciler tarafından keyifle izlendi. Güreşlere Aksu Belediyesi’nden de iki personel katıldı. Güvenlik görevlisi Burak Aynur, Küçük Orta Büyük boy da ilk sekize girdi. Park Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli Ali Çiftçioğlu’da Küçük Orta Küçük boy da yarı çeyrek final mücadelesinde sakatlanarak güreşten çekildi.

İKİ KANALDA CANLI YAYIN

Aksu Belediyesi’nin düzenlediği güreşlere basın yayın organlarından da yoğun ilgi vardı. Uydu yayını yapan iki yerel televizyon kanalı güreşleri canlı yayınladı. Başkan Şahin iki kanalda da canlı yayın konuğu oldu. Ajanslar ve ulusal TV kanalları da güreşleri gün boyu takip etti.

BÖYLE ORGANİZASYON GÖRÜLMEDİ

Aksu Belediyesi’nin düzenlediği ilk organizasyon eksiksiz tamamlandı. Konuklar ve güreş severlerin gün boyu tüm ihtiyaçları karşılandı. Yemek, su, meyve ve çerez görevliler tarafından herkese ulaştırıldı. Güreşler sırasındaki yağmur bile hizmetin aksamasına neden olmadı. Günlerdir süren hazırlıklar sonucunda turnuva sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Katılımcılar ve pehlivanlar, Aksu Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür etti.

DERECEYE GİREN PEHLİVANLAR

MİNİK 1

  1. Rıza DURMUŞ
  2. İlker DURMUŞ
  3. Ramazan Yıldız ÇİLENGER – Ö Kürşat ÖZTÜRK

MİNİK 2

1-      Celal Bayar ÇİLENGER

2-      Musa Can GÜLEÇ

3-      M. Mustafa SEFER- Görkem Yasin ŞEFİK

TEŞVİK 1

1-      Ömer EĞTAŞ

2-      İbrahim AKYİĞİT

3-      Osman KAN- Gökhan BALCI

TEŞVİK 2

1-      Recep TOMAŞ

2-      Adem AYSELİ

3-      Ayhan YILDIZ- Melihhan GENÇ

TOZKOPARAN

1-      Ahmet SATILMIŞ

2-      Bayram KARA

3-      Yılmaz BAKAN – Aziz KUZAY

AYAK

1-      Ünal KARABACAK

2-      Ali SARIDEMİR

3-      Ahmet GÖZ – Ali KAN

DESTE 1

1-      Hasan KARPUZ

2-      Mustafa Doğan ÖZKAYA

3-      Ali KANBER – Enver YÖRÜK

DESTE 2

1-      Hüseyin KARAKOYUN

2-      Muhammet Can KUZAY

3-      Yusuf BULUT – Abdullah Harun MERDUN

DESTE 3

1-      Gürkan BALCI

2-      Mustafa ARSLAN

3-      Hasan Can GÜZELLER – Hasan GÜZELLER

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY

1-      Kürşat Şevki KORKMAZ

2-      Erhan YILMAZ

3-      Mehmet KAYA – Bayram ÜSTÜNDAĞ

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY

1-      Bayram ARSLANTAŞ

2-      Muhammet Ahmet  ERCAN

3-      Mustafa SEÇİM –      Hakkı AYGÜN

BÜYÜK ORTA

1-      Dündar ŞAN

2-      Raşit AYSEL

3-      Okan YAVAŞ – Yavuz KOCAER

BAŞALTI

1-      Oktay SANCAK

2-      Nazmi ŞAHİN

3-      Serkan SERTTÜRK – Şahin BİLİCİ

(AHA) Aksu