Alanya Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile ilçe sınırları içerisinde yer alan asansörlerin kontrolünü içeren ‘Asansör ve Muayene İşbirliği Protokolü’nü imzaladı.

Alanya Belediyesi, TSE ile protokol imzaladı. ‘Asansör ve Muayene İşbirliği Protokolü’ için Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, TSE Akdeniz Proje Koordinatörü Hüseyin Özdamar katıldı. Yaşanan asansör kazalarının sıfıra indirilmesini amaçlayan protokole göre Alanya sınırları içerisinde bulunan asansörlerin kontrolü TSE uzmanları tarafından gerçekleştirilecek.

A Tipi Muayene Kuruluşu olan TSE’nin yapacağı muayeneler sonucunda kullanıma uygun ve güvenli olan asansörlere yeşil etiket, hafif kusurlu olan asansörlere mavi etiket, kusurlu olan asansörlere sarı etiket, kullanıma uygun olmayan ve tehlike arz eden asansörlere ise kırmızı etiket iliştirileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, belediyenin ilçe genelinde 6246 periyodik bakım olmak üzere 11 bin 105 bin asansörün denetimini yaptığını kaydederek, “Halkımızın ve kentimize gelen konukların güvenliğini sağlamak bizim en başta gelen görevimizdir. Bu yöndeki çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek” diye konuştu.