Dünyada tokluk hissetmeyen bilinen 2 hastadan biri olan 28 yaşındaki Cuma Özalbayrak'a, onikiparmak bağırsağını devre dışı bırakma ve tüp mide ameliyatı başarıyla uygulandı. Özalbayrak, bu tanıyla ameliyatı yapılan dünyadaki ilk hasta olarak literatüre geçti.

 

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde laparoskopik yöntemle yapılan ameliyat, 5 saat sürdü. Doç. Dr. Ayhan Mesci, Cuma Özalbayrak'ın, bu tanıyla ameliyatı yapılan dünyadaki ilk hasta olarak literatüre geçtiğini, operasyon sonrası döneminin sorunsuz olduğunu belirtti.
Cuma Özalbayrak'ın doyma hissi olmaksızın sürekli yiyerek 230 kilolara ulaştığını, beraberinde birçok sağlık sorunuyla karşılaştığını aktaran Doç. Dr. Ayhan Mesci, şöyle konuştu:
"İlk kez Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde araştırılan ve genetik incelemeleri Cambridge Üniversitesi'nde tamamlanan hasta, bu patolojiye sahip dünyada ikinci hasta olarak 2008 yılında literatüre kaydedildi. Süreçte diyetle 190 kiloya kadar indirilebilen hastayı operasyon için kabul ettik. Hastaya, Türkiye'de öne çıkmaya başlayan tüp mide ve onikiparmak bağırsağın by-pass edildiği operasyonu uyguladık. Bu operasyonun amacı, hastanın bir öğünde almış olduğu gıda miktarını azaltıp, aldığı gıdalardan da asgari faydalanmasını sağlamak. 10 gün önce ameliyat ettiğimiz Cuma Özalbayrak, son derece rahat bir nekahat dönemi geçirdi. Beslenmeye başladı. Ancak belli bir süre daha gözetim altında tutmayı düşünüyoruz."
Cuma Özalbayrak ise 15 yaşındayken obezite hastalığına yakalandığını belirterek, "Şu an 186 kiloyum. Sürekli yemek istiyorum. Az önce kahvaltı yaptım, yine açım. Yarım saatte bir yiyorum. Beynim devamlı yemek istiyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi