Kepez Belediyesi, Masadağı çevresindeki 9 mahalleye ilişkin hazırladığı imar planı revizyonunun, parselasyon uygulamasında yaşanan sorunları Ankara’nın desteği ile çözüyor.

Kepez Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Barış, Kazım Karabekir, Yavuz Selim, Esentepe ve Çankaya Mahallelerine ilişkin imar planı revizyonu hazırladı. Bu bölgeye komşu olan ve aynı imar ve mülkiyet sorunlarını yaşayan Çamlıbel, Göçerler ve Fatih Mahalleleri için de imar planı revizyon çalışması yapıldı.

Dönüşüm vatandaş eliyle yapılacak

İmar planı revizyonu çalışmasıyla mevcut parseller birleştirilerek, imar adaları haline getirildi. Bu çalışma, bölgedeki vatandaşların 2/B tespitlerinde birkaç parça olarak almış olduğu hisselerini bir arada toplama imkanı da sağladı. Vatandaşlar arasında sosyal problem oluşturma potansiyeli bulunan bu konu da çözümlenmiş olacak. Revizyon, hak sahiplerine yoğunluk ve kat artışı avantajı da sağlıyor. Bölgenin topografyası da dikkate alınarak, oluşturan ada parselleri ile vatandaşlar deniz manzaralı konutlar inşa edilebilecek. İmar düzenlemesinin getirdiği geniş yollar ile bölgede otopark sıkıntısı da yaşanmayacak.

İmar revizyonu sonucunda kentsel dönüşüm ve yenilenmeyi vatandaş kendisi gerçekleştirecek. Vatandaşların mülkleri de değer kazanacak. Belediye imar planını hazırlayacak ve oluşacak imar parselleri üzerinde inşaatlar, parsel sahipleri tarafından yapılacak. Site tarzı ve modern konutlarda yaşama imkanı sunan her iki imar planı revizyonu da halk meclisi toplantılarında bölge sakinlerine anlatıldı.

Tütüncü Ankara’da

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe ve Büyükşehir meclis süreçleri devam eden imar revizyonunun, parselasyonunun hazırlanmasında kamu kurumlarını ilgilendiren çalışmalarla ilgili Ankara’da bir dizi görüşmelerde bulundu. Tütüncü, parselasyon düzenlemesine imkân sağlayacak çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal ve Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ile görüştü.

Görüşmelere Kepez’in mülkiyet ve diğer kamu hizmetiyle ilgili sorunlarının çözümüne ciddi bir destek veren Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de eşlik etti.

Ziyaretlerde Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur, Emlak ve İstimlak Müdürü Aysel Akkız Koçer Demirci ile İmardan Sorumlu Başkan Danışmanı Ramazan Eciş de hazır bulundu.

Başkan Tütüncü, ziyaretlerde Göçerler, Çamlıbel, Fevzi Çakmak, Çankaya, Esentepe, Yavuz Selim, Kazım Karabekir ve Barış Mahallerinin mülkiyet ve parselasyon sorunlarının çözümünün konuşulduğunu belirtti.