Öğrencilerin ve okul yönetiminin talebi üzerine bir okul bahçesini asfaltlamak üzere gönderilen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün siyasi işgüzarlıkla verdiği talimatla okula alınmamış, ardından aynı asfaltlama işi AK Partili Döşemealtı Belediyesi ekiplerine yaptırılmıştır.  Ayrıntılarını aşağıda aktardığımız bu uygulama siyasi korku ve partizanlığın devlet kurumlarında ne derece yaygın olduğunu göstermesi açısından son derece düşündürücü ve vahimdir. 
Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime katkı, öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi amacıyla 4 yıldır birçok okula destek oluyor ve yardımda bulunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın 1 Mart 2013 tarihinde Döşemealtı Mustafa Ayten Aydın Lisesi’ni ziyareti sırasında, öğrenciler ve okul yönetimi toprak olan okul bahçesinin ve giriş yolunun asfaltlanması konusunda yardım istemiş, Başkan Akaydın da söz vermiştir. Öğrenciler bahçede spor yapmak istediklerini vurgulamıştır. Bu talepten ziyaret sırasında Başkan Akaydın’a eşlik eden Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygün’ün de haberi vardır. 
Başkan Akaydın’ın talimatıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri 21 Mart Perşembe günü okula giderek, gerekli ölçüm ve planlamayı yapmıştır. Asfaltlama araçları aynı günün akşamı okul önüne sevk edilmiştir. Ancak 22 Mart Cuma günü sabahı Büyükşehir ekipleri okul bahçesine alınmamış, okul yolunun asfaltlanmasına izin verilmemiştir. Bu engellemenin Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun’un bizzat İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü arayarak, Büyükşehir ekiplerinin okula sokulmamasını istemesi üzerine gerçekleştiği anlaşılmıştır.  İlçe Milli Eğitim Müdürü,  üzerinde yaratılan siyasi baskı ve korku ile CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet götürmesine izin vermemiştir. 
Bir okulun sorununu çözmek ve öğrencilerimizin daha iyi koşullarda öğrenim görmesine katkıda bulunmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, AK Parti ve Milli Eğitim Müdürlüğü engeliyle karşılaşmıştır. İki yıldır okulun talebini görmezden gelen AK Partili Döşemealtı Belediyesi 25 Mart Pazartesi günü okulun bahçesini asfaltlamıştır.  Amacı sadece kamuya hizmet olan ve bir okulun sorununu çözmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, tüm devlet kurumlarına sirayet eden Ak Parti baskı zihniyetinin ve siyasi çıkar hesaplarının en basit örneği ile Döşemealtı’nda da karşılaşmıştır.
Yaşanan olay, siyasi iktidar tarafından CHP’li Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine yönelik yıllardır süregelen engelleme ve baskı politikasının sadece bir örneğidir. Bu tür baskı politikalarının yansıması olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ‘izin verirsek, iktidar sahipleri bizden hesap sorar’ korkusu ile siyasi işgüzarlık yapmıştır. Okul bahçesinin ve yolunun CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanmasının kime ne zararı vardır? Öğrencilerin çamurdan kurtarılmasının ve bahçede spor yapmasının ne gibi bir siyasi hesabı vardır, anlamak mümkün değildir. Bu hastalıklı bir zihniyettir. Bir korku imparatorluğu yaratılmak istenmektedir. 
Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, okullara yönelik diğer projelerde de iktidar belediyelerine ayrı, muhalefet belediyelerine ayrı tutum izlemektedir. Büyükşehir Belediyesi’nin okul projelerini desteklemek bir tarafa, köstek olmak için elinden geleni yapmaktadır. Konu iktidar sahibi belediyenin hizmeti olduğunda her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Örneğin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yönelik bir seminer programı için okulların katılımını istediğinde, muhatap olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul müdürlükleri gösterilirken, AK Partili Kepez Belediyesi’nin benzer bir talebinde, Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli katılımın sağlanması yönünde ‘talimat’ vermektedir. Bu örneklerin belgeleri mevcuttur. 
Büyükşehir Belediyesi olarak bu ibret verici olayın sorumlularının belirlenmesini ve gereğinin yapılmasını istiyoruz. Aslolan kamuya hizmettir. Hiçbir zaman bu tür basit siyasi hesaplarda bulunmadık ve bulunmayacağız. Bir daha bu tür baskı ve engellemelerin yaşanmamasını temenni ediyoruz. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı