Edinilen bilgiye göre Olay, merkez Döşemealtı İlçesi Çıplaklı Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında 4 katlı apartmanın 3'üncü katındaki dairede saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Patlamanın olduğu dairenin camları kırıldı, çevreye ceset parçaları dağıldı, komşu daireler de hasar gördü.

Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine TOKİ konutlarına çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, patlamanın meydana geldiği dairenin 'örgüt evi' olabileceği ihtimali üzerine çevrede geniş bir güvenlik şeridi oluşturdu. Dairede yapılan incelemede biri kadın 2 kişinin parçalanmış cesetleri bulundu.  

Patlamanın nedeni ve ölenlerin kimliğinin saptanması için polisin çalışmaları sürüyor.

Valilikten yapılan basın açıklaması:

17 Mayıs günü saat 05:30 sıralarında İlimiz Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mevkiinde bulunan Toki konutlarının üçüncü katındaki bir ikamette meydana gelen patlama sonucunda (1) bayan ve (1) erkek olmak üzere (2) şahıs olay yerinde ölmüştür.


Olayla ve olay yeri ile ilgili olarak uzman ekiplerce gerekli inceleme ve araştırmalar sürdürülmekte olup, ilk belirlemelere göre ölen şahıslardan erkek olanın 1968 Konya Taşkent nüfusuna kayıtlı M. A., bayanın ise 1973 Afyon Dinar nüfusuna kayıtlı N.D. olduğu, iki şahıs arasında geçmişe dayalı duygusal ilişki ve irtibatlarının bulunduğu, aralarında çıkan ve sebebi bilinmeyen bir tartışma sonrasında M.A. isimli şahsın sabah 05:30 sıralarında bayanın ikametinin kapısına geldiği ve içeriye girmek için zorladığı, bu esnada sebebi henüz belirlenemeyen bir patlama neticesinde (2) şahsın da olay yerinde öldüğü anlaşılmıştır.


Her iki şahsın da herhangi bir terör örgütü ile bağlantılarının olmadığı, patlamanın bir terör boyutunun bulunmadığı, M.A. isimli şahsın “Uyuşturucu Madde Satmak ve Fuhuşa Teşvik ve Aracılık” suçlarından GBT kaydının olduğu, N.D. isimli bayanın ise eğlence mekânlarında çalıştığı tespit edilmiş olup olayla ilgili soruşturma Asayiş Şube Müdürlüğü’nce çok yönlü olarak sürdürülmektedir.