Vali Münir Karaloğlu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Türkiye’de üretilen açık deniz karakol gemisini Katarlı yetkililere teslim etti. Bakan Arslan “Dışarıdan askeri gemi sipariş eden, dışarıya bağımlı bir ülkeden, kendi askeri gemilerini yapabilen bir ülke haline geldik.” dedi.


Vali Münir Karaloğlu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Dünya’nın en hızlı karakol gemisi ve Türkiye’de bugüne kadar üretilmiş en büyük kompozit gövdeli gemi olma ünvanına sahip ARES 150 HERCULES OPV Açık Deniz Karakol Gemisi’ni görkemli bir törenle Katarlı yetkililere teslim etti.


Katar İçişleri Bakanlığı'nın Türk firması Ares Tersanesi'ne sipariş verdiği 17 gemiden 48 metrelik 2 gemiden ilki olan ve 37 deniz mili hızıyla dünyanın en hızlı karakol gemisi unvanına sahip 'Ares 150 Hercules OPV' karakol gemisi ile 34 metrelik Ares 110 Hercules, düzenlenen törenle Katar yetkililerine teslim edildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Katar İçişleri Bakan Vekili Tuğgeneral Al-Khulaifi, Vali Münir Karaloğlu, Ares Tersanesi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu ile bürokratlar ve davetlilerin katıldığı tören öncesi, Bakan Arslan ve Katar yetkilileri, her iki gemide de incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından tören alanına geçen Bakan Arslan burada yaptığı konuşmada, teslim edilen gemilerin Türkiye ile Katar arasında dostluğu ve kardeşliği geliştirdiğine vurgu yaptı. Türkiye’nin gemi inşaat sektöründeki ihracatından da bahseden Arslan, 2017’nin ilk 11 ayında 1 milyar doların üstünde ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti. Konuşmasında İstanbul ile Antalya arasında hızlı tren yapılacağını da müjdeleyen Arslan, gelecek yıl demiryolu çalışmalarının başlayacağını söyledi.


“ANTALYA SERBEST BÖLGE TÜRKİYE’NİN GURURU OLMAYA DEVAM EDİYOR”
Antalya ve Antalya Serbest Bölgesi için tarihi bir güne tanıklık ettiklerini dile getiren Vali Münir Karaloğlu, Antalya Serbest Bölge Türkiye’nin en önemli yat üretim merkezlerinden birisine dönüştüğünü ifade etti. 


Yat üreten en önemli firmalardan bir tanesi olan ARES firmasının hem Antalya serbest bölgenin hem de Türkiye’nin gururu olmaya devam ettiğini belirten Karaloğlu, “Firma yetkilileri ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Bugün teslimatını yapmış olduğumuz deniz araçlarımızın, gemilerimizin hem Türkiye Katar dostluğuna hem de Katar’daki sahil güvenliğin oluşmasına hizmet etmesini temenni ediyorum” dedi.


“TÜRKİYE HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ”
Katar İçişleri Bakan Vekili Tuğgeneral Al-Khulaifi ise görevi boyunca sahil güvenlik hayali kurduğunu belirterek, Türkiye’nin bu hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Al-Khulaifi, “Görevim boyunca sahil güvenlik için filo kurma hayalim vardı. Bu hayalimi gerçekleştirmeden emekli olursam diye endişelerim vardı ama elhamdülillah 2017’de bu hayalim şu anda gerçeğe dönüştü. Doha'da şu anda bu gemiler kullanılıyor son 3-4 teknemizi de teslim alacağız. Türk hükümetine ve firmasına teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Kerim Kalafatoğlu tarafından Bakan Ahmet Arslan, Vali Münir Karaloğlu, Katar İçişleri Bakan Vekili Al-Khulaifi’ye plaket verildi.