Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliği ile üniversite öğrencisi yerleşim yeri olan Kültür Mahallesi’ne kazandırılan Antalya Gençlik Merkezi’nin yapımında sona gelindi. 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gençlerin her türlü ihtiyacına cevap verecek olan tesisin inşasında incelemelerde bulundu. 

İnceleme gezisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır da eşlik etti. 
Binayı gezen Başkan Tütüncü’ye, yüklenici firma yetkilileri tarafından tesisle ilgili bilgi verildi. 
Tesis örnek bir işbirliği ile Antalya kazandırıldı 

Tütüncü, incelemenin ardından yaptığı açıklamada Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’ne yakın bir bölge olan Kültür Mahallesi’ne kazandırdıkları gençlik merkezinin, Antalya’da ses getirecek ve heyecan oluşturacak bir yatırım olduğunun altını çizdi. Gençlik merkezi projesinin, Antalya merkezde bir ilk olduğuna işaret eden Tütüncü, “Tesisin yapımında örnek bir işbirliği sağlandı. Arazinin mülkiyet ve imar problemlerinin çözülmesinde, inşaatın yapılabilir hale gelmesinde belediyemizin üstün gayretleri oldu. Bu yatırımı yapan, özveri ile takip eden Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’müz Burhanettin Hacıcaferoğlu’na teşekkür ederim.” diye konuştu. 
Kepez gençlik şehri oluyor

Başkan Hakan Tütüncü, Caferoğlu’nun, hükümetin sağladığı desteklerle Kepez’e önemli spor tesisleri kazandırma gayretinde olduğunu da aktardı. Tütüncü, Kuzeyyaka Mahallesi’nde yapımı tamamlanan sentetik çim futbol sahası, gençlik merkezi gibi yatırımların Kepez gençliğine dinamizm getireceğinin altını çizdi. Göreve geldiği 2009’da, Kepez’i gençlik merkezi yapacağını ifade ettiğini anımsatan Tütüncü, “Bu hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmemize gençlik merkezi önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi. 
Gençlik merkezi gençlerin evi olacak 

İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da Antalya’da kamu yatırımı yapabilmek için arsa bulmanın zorluğuna dikkat çekerek, “Hakan Başkanımız, bu gençlik merkezinin yapıldığı araziyi bize tahsis etti. Biz de yatırımı gerçekleştirdik. Kendisine teşekkür ederiz.” açıklamasını yaptı. 

Caferoğlu, Kültür Mahallesi’nin, bir gençlik ve öğrenci mahallesi olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin serbest zamanlarını merkezimizde geçirmeleri amacıyla bu tesisi yapıyoruz. Merkezde bilgisayar dersliği, müzik, resim işlikleri, el sanatları gibi birçok alan olacak. Çok amaçlı bir salonumuzda tiyatro gruplarımız çalışabilecekler. Gençlik merkezindeki çalışmaları, belediyelerimizin gençlik merkezleri, sivil toplum kuruluşlarımızla ile yapacağız. Tesis, gençlerin sürekli uğrayacağı, gençlerin ikinci evi mantığı ile işletebileceğimiz bir yer olacak. Gençlere bu tesis sizin eviniz, diyoruz ve tesisin işletimini de onlarla yapacağız.” 
Artık Antalya spor tesisi zengini 

Antalya’nın, spor ve gençlik kenti olacağına atıfta bulunan Hacıcacaferoğlu, “Kepez, Antalya spor tesisi bakımından fakir kalmıştı ama son zamanlarda hükümetimizin desteği ile tesis hamlesi başladı. Stat inşaatımız devam ediyor. Yüzme havuzu, jimnastik salonu ve çok amaçlı spor salonlarını 2015’e yetiştirmeye çalışıyoruz. Tesisler, en geç 2015’in sonunda hizmete girecek, Antalya hem gençlik hem de spor kenti olacak.” diyerek konuşmasını tamamladı. 
Tesiste neler var 

2 milyon 757 bin liraya inşa edilen Antalya Gençlik Merkezi’nde, çok amaçlı spor salonu, tiyatro salonu, bilgisayar odaları, masa tenisi, bilardo gibi oyun alanları, resim derslikleri bulunuyor. 3 bin 800 m2 kapalı alanı olan tesis, gençlerin serbest zamanlarını geçirebilecekleri bir merkez olacak. 
Merkez, 2015 yılı içerisinde hizmete girecek.