24 Haziran seçim sonuçları tüm ülkede merak ediliyor. Seçim yarışının kıyasıya yaşanacağı illerden birisi de Antalya. Antalya’da Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını, sonuçlar geldikçe an be an güncelleyerek sizlerle paylaşacağız.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerde Antalya ili için sandıktan çıkan oy oranları ve seçim sonuçlarını sizlerle an be an paylaşacağız. Milyonlarca kişinin merakla beklediği seçimlerde, sonuç ne olacak sorusu herkeste bir heyecan yarattı.

Antalya ili için seçim sonuçlarını, sürekli olarak güncelleyerek sizlerle paylaşacağız. Antalya’da kim kazanır sorusunun cevabı merak ediliyor.

24 Haziran Seçimleri Hakkında Bilgi:

24 Haziran seçimlerinde, ilk oylama sonucu çoğunluk olmazsa, 8 Temmuz 2018 tarihinde ikinci oylamaya gidilecek. Eğer seçimler ikinci tura kalırsa, en çok oyu alan iki aday, 8 Temmuz 2018 seçimlerinde yarışacak. 8 Temmuz seçimleri olursa, bu seçimde en çok oyu alan aday, Cumhurbaşkanı olacak.

Seçimlerin yenilenme kararı olursa, 48 saat içerisinde bu karar Resmi Gazete’de yayınlanacak. Bu kararın alındığı gün itibari ile 60 gün sonrasında gelen ilk pazar günü, genel seçimler tekrarlanacak.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı:

Seçimlerde Cumhur İttifakı olarak Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi var. Millet İttifakı olarak ise Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve İyi Parti var. Hüda Par, Vatan Partisi ve HDP’de seçimlerde olacak.

Bir Önceki Seçimde Antalya’da Ne Olmuştu?

Bir önceki referandum seçiminde, (2017 Referandum) Antalya’da yüzde 40,9 evet, yüzde 59,1 hayır oyu çıkmıştı. Bu seçimlerde ise sonuçların nasıl olacağı merak konusu. Seçimler ile ilgili tüm gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Antalya seçim sonuçlarını ve seçimin Türkiye genelinde nabzını sizin için tutmaya devam edeceğiz.