Muratpaşa Belediyesi; kente yeni kentsel yaşam alanları, parklar kazandırırken koruduğu doğal dokuyu Antalya’ya özgü bitki ve ağaçlarla zenginleştiriyor. Antalya’nın yerel ırkı turunç fidanları, tohumdan yetiştirilip, dikimi yapılıyor


21 bin fidan yetiştirildi
Ermenek Mahallesi'ndeki fidanlığında 2017 yılına kadar 12 bin turunç fidanı yetiştirmeyi planlayan Muratpaşa Belediyesi hedefini aştı. 21 bin yerel ırk turunç fidanını, tohumdan yetiştiren Muratpaşa' Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü; parklara ve kaldırımlara turunç fidanı dikimini de sürdürüyor. 

Sanayi’ye turunç 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son olarak; Cumhuriyet Mahallesi’nde eski Sanayi 667 ve 668 Sokaklarla, bölgedeki parklara 20 turunç fidanı dikti. Ekipler, diktikleri fidanlara can suyu verdi. Ekipler; Fen İşleri Müdürlüğü’nce yolları tamamen sıcak asfaltla kaplanıp, kaldırımları yenilenen mahallelerde de turunç fidanı dikilecek.

Üretim de dikim de sürecek
Ermenek Fidanlığı'nda 12 dönümlük alanda, tohumdan turunç fidanı yetiştirmeyi sürdürdüklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Yetiştirdiğimiz turunç fidanlarını parklara ve kaldırımlara dikiyoruz. Muratpaşamız turunç çiçeği kokacak” dedi.