Organ nakli koordinatörlerinden organ bağışı hakkında bilgi alan gençler, daha sonra organ ve doku bağış kartını doldurdu. Bağış kampanyasını başlatan Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı E. Serkan U
ysal bir basın toplantısı düzenledi.


Antalya Ülkü Ocakları olarak eğitimsel, kültürel ve bilimsel çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirten Başkan Uysal şunları söyledi; “Bugün burada Antalya Ülkü Ocakları olarak, eğitimsel kültürel ve bilimsel çalışmalarımızın yanında, sosyal sorumluluk projemizden olan organ bağışı kampanyamızı sizlerin desteği ile gerçekleştiriyoruz.

Hepimizin bildiği üzere, yaptıkları başarılı çalışmalarla, insanlara umut kaynağı olan organ nakli operasyonlarıyla üniversite ve Antalya’mızı dünyaya duyuran kıymetli hocalarımıza bir kez daha teşekkür etmekle beraber, bu çalışmalara duyarsız kalmamak adına bizlerde bu umut kapısını aralayarak onlara destek vermek istedik ve görüyorum ki sesimize ses veren yüreklerde bizleri yalnız bırakmadılar.

Ve inanıyorum ki 300’e yakın form dolduran arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu örnek davranış, sayısı günden güne artacaktır. Yaptığımız bu çalışmanın da diğer sivil toplum kuruşlularına ve milletimize örnek teşkil edeceğini temenni ediyoruz.

Hatırlatmak isterim ki; toprağa canını vererek canımıza can katan mukadder vatan toprağını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi yâd ederek, rahat yaşamamız için yaşarken kendilerini hain kurşunların önüne siper ederek bedenlerinden fedakârlık eden gazilerimizin hayata tutunacak eli görecek gözü olmayı bir namus borcu bilerek konuşmama bir ayet-i kerime ile son veriyorum. “Men ahyâhâ feke ennemâ ahyen nâse cemîa” Yani; “Kim bir kişiyi yaşatırsa insanlığı yaşatmış olur” Kararan hayatlara bir elde sizin uzatmanız dileğiyle… “YAŞATSIN ÜLKÜ OCAKLARI”

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Koçak da Türkiye’de yeterince organ bağışlanmadığını söyledi. Türkiye’de 60 bin diyaliz hastası bulunduğuna değinen Koçak, bunların 20 bininin organ beklediğini kaydetti.

Koçak, Türkiye’de yılda 3 bin civarında organ ve böbrek nakli yapıldığını vurgulayan Koçak, “Dolayısıyla 17 bin diyaliz hastası halen organ beklemektedir. Antalya Ülkü Ocakları’na yaptıkları bu bağıştan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gören işletme bölümü öğrencisi Gineli Haronuna Diaalo ve yine aynı bölümden Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Axel Manzembele de organ ve doku bağış kartı doldurdu.