Antalya’da milletvekilliği aday adayları netleşmeye başladı. 24 Haziranda gerçekleştirilecek Milletvekili seçimleri için AK Parti’den 124, CHP’den 78, MHP’den ise 50 aday adayı başvuruda bulundu.

24 Haziranda gerçekleştirilecek Milletvekili seçimleri için partilerin aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. AK Parti’nin Milletvekilliği aday adaylığı süreci 2 Mayıs’ta sona ererken CHP’nin aday adaylığı süreci 7 Mayıs’ta sona erdi. Buna göre AK Parti’den 124 isim milletvekilli adaylığına aday oldu. Mevcut milletvekilleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enc, Atay Uslu, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın yeniden aday adaylığı için başvuru yaparken, Hüseyin Samani ise başvuru yapmadı. Eski Emniyet Genel Müdürü ve MHP’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve milletvekili adayı olan Kemal Çelik, Rus kökenli Türk vatandaşı İrina Balcı, Kepez Belediyesi eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in danışmanı İsa Akdemir, Doğru Yol Partisi eski Antalya İl Başkanı Ahmet Kiştin, EKDAĞ eski Genel Müdürü Murtaza Tamyürek, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın babası polis memuru Zeki Kılınç ve annesi Meliha Meltem Kılınç da AK Parti’den aday adayı oldu.

CHP’ye 78 başvuru

CHP’nin milletvekili aday adayları netleşti. 24 Haziran genel seçimlerinde 17’si kadın 78 kişi, CHP’nin milletvekili adayı olabilmek için başvuru yaptı. 78 kişilik listede CHP’nin eski Genel Başkanı 80 yaşındaki Deniz Baykal en yaşlı isim olurken, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün oğlu 18 yaşındaki İsmail Hakkı Gül en genç isim oldu. Eski il başkanları Özer Ahmet Ülken, Cavit Arı, Semih Esen ve Mustafa Erdem de aday adayı oldu. 2 dönem Burdur’da CHP’nin milletvekilliğini yapan Ramazan Kerim Özkan bu kez Antalya’dan aday adayı oldu. 17 kadın CHP’yi Antalya’dan temsil edebilmek için başvurdu.

MHP’de 50 başvuru

MHP’de 26 Nisan’da başlayan başvurular ise bugüne kadar yaklaşık 50 kişi milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı. 2 bin 500 lira başvuru ücretinin alındığı MHP’den Antalya aday adayı olmak için partiye başvuran isimlerden bazıları şöyle:

“Mevcut Milletvekilleri Mehmet Günal, Ahmet Selim Yurdakul, 19 yaşındaki Beste May, Adem Uslu, Hüseyin Yıldız, Mehmet Ali Tuna, Tuncay Temur, Servet Ersoy, Kürşat Sert, İlknur Fidan Kepez, Necmettin Gökkaya, Polat Polat, Yeter Keskin, Mehmet Açık, Ziya Yıldırım, Ömer Özbek, Ali Üzüm, İsmail Hakkı Karadağ, Erol Ateş, Aydın Yeşilyurt, Tarkan Akıllı, Tahir Kara, Kürşat Tatar, Murat Güven, Prof. Üstün Osma, Soner İnal, Fevzi Yarbaş, Güray Parlak."