Geçtiğimiz günlerde Valve’ın kurucusu Gabe Newell’ın Apple’ın oyun konsollarının önündeki en büyük tehdit olduğu yönündeki açıklamaları gündemi pek fazla meşgul edememişti.PocketGamer‘da yayınlanan son habere bakılırsa, Cupertino merkezli şirketin yakın bir zamanda oyun sektörüne giriş yapabileceğini ifade eden Newell’ın bu konudaki düşüncelerine daha çok kulak vermek gerekecek.


Dokunmatik ekranlar her ne kadar mobil kullanıcı deneyiminde bir devrim yaratsa da kimilerine göre oyun kontrollerinde yeterli rahatlığı sağlayamıyor. Nitekim habere göre Apple, iPhone ve iPad gibi akıllı cihazlarında kullanılmak üzere yeni bir oyun kontrolcüsü üzerinde çalışıyor.

Belirtilene göre Apple bir süredir söz konusu oyun kontrolcüsünün kullanımı konusunda geliştiricilerle bazı toplantılar gerçekleştiriyor. Görünümü ve özellikleri hakkında herhangi bir bilginin gün ışığına çıkmadığı cihazın, Apple’ın iPad üzerinde yoğunlaşması beklenen Nisan ayı etkinliğinde tanıtılabileceği ifade ediliyor.

Apple’ın neden bir oyun kontrolcüsü üretmek hedefinde olduğunu anlamak aslında çok da güç değil. Zira iOS son yıllarda hepimizin malumu olduğu üzere bir oyun platformu olarak ciddi aşama kaydetti. Yüksek kalitede grafiklere izin veren işlemci ve grafik birimlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarının sağladığı oyun deneyimi şu an için konsol ya da PC seviyesinde olmasa da önemli bir noktaya geldi.

Diğer yandan bahsi geçen oyun kontrolcüsü, şirketin bir diğer projesi iTV ile birlikte düşünüldüğünde son dönemin trendlerinden oturma salonu eğlence cihazları konusundaki son halkası olarak da nitelendirilebilir. Ayrıca yeni jenerasyon iPhone ve iPad’in kazanacağı yeni donanım gücü de Apple’ın oyun sektörüne girişinde kullanacağı parçalardan biri olabilir.