Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Türkiye Arapları Derneği (ARAPDER) Başkanı Şükrü KIRBOĞA, Gazze'ye yapılan soykırım ve saldırıyı düzenleyen İsrail'i sert bir dille eleştirerek: İsrail, "Terör Devleti" olduğunu bir kez daha ispatlamıştır dedi.
Türkiye Arapları Derneği (ARAPDER) Başkanı Şükrü KIRBOĞA açıklamasında şöyle dedi: " Dünyadan tecrit edilircesine; çocuk, kadın, yaşlı demeden tüm Gazze'yi uzun yıllardan beri insanlık dışı bir abluka altında tutan İsrail, bu insanlık dışı uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek oradaki kardeşlerimize orantısız güç uygulamakta  ve bütün dünya kamoyunun önünde Gazze’ye saldıryor ve soykırım uygulamaktadır.
İnsanlığın kültür mirası ve dinimizce kutsal kabul edilen Kudüs kentinin bulunduğu Filistin topraklarında habis bir ur gibi konuşlanan İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde insanlığı yok etmektedir kardeşlerimize orantısız güç kullanarak sergiledikleri “devlet terörü” ne ilk nede sonuncusu olacaktır.
Nitekim İsrail Devleti kuruluşundan beri ortadoğuda oluşturulmak istenen barış ve istikrarın en büyük tehdidi olmuş ve o süreçten beri sebep olduğu savaş ve istikrarsızlaştırma politikalarıyla milyonlarca can kaybına sebebiyet vermiştir.
Son olayda da görüldüğü gibi İsrail Terör Devleti yaptığı katlimlarda son derece pervasız, adeta dünyaya meydan okurcasına davranmıştır. 
Şüphesiz bu tavır da  Birleşmiş Milletler, NATO ve diğer uluslar arası kuruluşların sorumlulukları göz ardı edilemez.
Irak, İran ve Afganistan gibi İslam ülkelerindeki en ufak gelişmeleri dünya kamuoyuna taşıyan ve hiçbir müsamaha göstermeyen uluslar arası kuruluşların,İsrail Devleti'ne gösterdikleri tolerans bizler ve bölge halklarının zihinlerinde derin yaralar bırakmaktadır.
Bölge halklarında oluşan bu düşünsel algının bölge ve dünya barışına bir katkısının olmayacağı bir gerçektir.
Filistin topraklarında ve özellikle Gazze'de yaşanan insanlık dışı uygulamalar bu güne kadar bir şekilde dünya kamuoyunun gözünden kaçırılıyor örtülüyordu. İsrail terör hareketi bölgedeki katliam ve insanlık dışı uygulamaları tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiştir ve İsrail kanlı ellerini bir kez daha tüm dünyanın gözü önünde tekrar kanla yıkamıştır.
Dünya yaşanan bu trajediye artık dur demeli, Gazze ve diğer bölgelerde uygulanan her türlü insanlık dışı uygulamalara son verilmelidir. Son yaşanan katliamın sorumluluları uluslar arası mahkemelerde yargılanmalı ve sorumlulular yaptıklarının hesabını vermelidir.
Tüm bu yaşananlar da masum musevi vatandaşlarımızın ve İsrail halkının herhangi bir ilgisinin olmadığını biliyor, suçlu olarak İsrail Devlet yetkililerini görüyoruz. İsrail Devleti'nin uyguladığı kan ve vahşet politikalarının antisemitizmi tetikleyeci gerçeğine de dikkat çekerek tüm bölge halklarının barışçıl duygularının yara almamasını temenni ediyoruz.
Bu vesileyle şehitlerimize rahmet dilerken Bu soykırımın bir an önce son bulmasını diliyor. Bu zülme sesiz kalan tüm İslam ülkelerini kınıyoruz. Ve Şu ayeti kerime ile onlara sesleniyoruz."Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır."(Saff, 61/8)