Açılış törenine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Baş savcısı Hüseyin Baş, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İl sağlık Müdürü Adem Bilgin, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, hastane yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya ve diğer yetkililer katıldı.

        Vali Ahmet Altıparmak, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hastanenin Antalya'da hasta memnuniyeti bakımından en iyi hastanelerden biri olduğunu söyledi.

        Günümüzde teknolojinin hızla ilerlediğini ve tedavi için daha çok alete, imkânlara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Vali Ahmet Altıparmak, bu çerçevede ciddi gayretler neticesinde bugün 3 ayrı birimin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

        İl valisi olmak dışında bir vatandaş olarak açılışlardan memnuniyet ve keyif aldığını dile getiren Dr. Altıparmak, "Keşke bu açılanlarla beraber ters oranda hastalık azalsa. Ancak hızlı bir şekilde bu hastalık artıyor. Çağın getirdiği stres, beslenmedeki alışkanlıkların değişikliği ve endüstriyel gıdaların yoğun olarak tüketilmesi bu hastalıklara muhatap kılıyor" dedi.

        Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş ise Kamu Hastaneleri Birliği olarak Antalya'da şu anda 14 hastanede 3'ü ağız ve diş sağlığı alanında olmak üzere toplam 17 farklı ünitenin bulunduğunu söyledi.

        Açılan ünitelerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Taş, "Hedefimiz il halkının sağlık problemlerini başka illere gitmeden, bölge planlamaları ile kendi illerinde çözülmesini sağlamaktır. Bundan dolayı hastane yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

        Birlik olarak öncelikli ve özellikli ünitelerin Antalya'ya kurulmasının amaçlandığına işaret eden Taş, "Şu an kurduğumuz ışın tedavisi ünitelerinin yanında organ nakli merkezi, üremeye yardımcı tanı ve tedavi merkezi ve oksijen tedavisi merkezi planlarımız arasında yer almaktadır. İl dışına hasta göçünü engellemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

        Vali Altıparmak konuşmaların ardından protokol ile birlikte açılış kurdelesini keserek birimleri gezdi. Yeni açılan birimleri gezerken karanfil vererek sohbette bulunduğu vatandaşlar, Vali Altıparmak’a memnuniyetlerini ifade ettiler.