Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 84. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalara, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deniz Filiz ile askeri ve mülki erkân katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk koyma törenin ardından Işıklar Caddesi’ndeki Atatürk Evi’ni ziyaret eden Vali Öztürk, buradaki ziyaretçi defterine; “Büyük Atatürk, dünyanın en güzel şehrine gelişinizin 84.yıldönümünü gurur ve heyecanla kutluyoruz. Ülkemizin dünyaya açılan bir vitrini olan Antalya’mızı daha da geliştirmek, güzelleştirmek ve dünya kentleri arasında ilk sıraya çıkarmak için tüm Antalyalılar olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve gelecek nesillere daha da güzel bir Antalya bırakmak içinde çalışmaya devam edeceğiz. Kurduğunuz Cumhuriyet’in bekçileri olarak, bu güzel şehirde verdiğiniz manevi güç sayesinde muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada öncülük etmeye devam edeceğiz. Aziz hatıranız önünde şükran ve saygıyla eğilirken, Sizi ve silah arkadaşlarınızı bir kez daha minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.” diye yazdı.

        Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deniz Filiz’in de ziyaretçi defterini imzalamalarının ardından Atatürk’ün Antalya’ya Gelişinin 84. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa katılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonuna geçildi.

        Programda 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, Atatürk’ün Antalya’ya gelişi ve öncesinin konu edildiği tiyatro gösterisi düzenlediler. Törende ayrıca Atatürk’ün Antalya’ya gelişi ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deniz Filiz tarafından ödülleri verildi.

        Protokol ve davetliler tiyatro gösterisinin ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunun bahçesindeki Atatürk’ün Antalya’ya gelişi ile ilgili fotoğraf ve yarışmada dereceye giren resim sergisini gezdiler.