Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapan Kanun Teklifinde 316 Ak Partili milletvekilinin imzası var. 

 NİSAN AYINDA MİLLET KARARINI VERECEK

Ak Parti Antalya Milletvekili ve Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı Atay Uslu, Anayasa değişikliği ile ilgili şu bilgileri verdi: " Anayasa değişikliğini, TBMM Genel Kurulunda  9 Ocak 2016 tarihinden itibaren görüşmeye başlayacağız.  Meclis görüşme, müzakere ve oylamalarını Ocak sonuna tamamlamayı planlanıyoruz. 330 milletvekilinin kabulü ile halk oylaması süreci başlayacak.  Bu durumda Nisan ayının başında yada ortalarında Halkoyu yapılacak. İnşallah Milletimizin Baharda vereceği karar ile tarihimizde yeni bir bahar başlayacak." 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ DOĞRU SİSTEM

Türkiye'de sistem değişikliğine gidilmesi gerektiği,   mevcut sistemin çalışmadığı hususunun herkes tarafından kabul edilen bir gerçek olduğunu ifade eden Antalya milletvekili Atay Uslu Konuşmasının devamında şu bilgileri verdi: "Şimdi iki parti uzlaşmasıyla yeni bir sistem teklifi gündemde. Sistemi içerisinde barındırdığı Cumhurbaşkanlığı  nedeniyle "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" olarak adlandırıyoruz. Özü itibariyle Başkanlık sistemi. Yeni sistemde Yürütme organı yani Hükümet  yasamanın içinden çıkmıyor. Yürütme ve yasama organları aynı tarihlerde ama farklı seçimlerle seçiliyor. Cumhurbaşkanı'da, milletvekilleri de 5 yıl için seçiliyorlar. Hükümet güvenoyunu direk milletten aldığı için, Hükümetlerin düşürülmesi mümkün değil. Yani Sistem istikrarı sağlıyor. "

GİYOTİNDE İKİ KAFA VAR: YÜRÜTME, YASAMA UYUMU VE DENGESİ İÇİN

Atay Uslu açıklamasına şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı'da, Meclis'te seçimin yenilenmesine karar verebiliyor. Ancak kararı kim verirse versin, yürütme organı da, yasama organı da karardan etkileniyor.  Giyotinde hem Cumhurbaşkanı'nın hem de milletvekillerinin kafası var. İpi kim çekerse çeksin hem Cumhurbaşkanı'nın hem de meclisin görev süresi sona eriyor. Giyotinde iki kafanın olması, denge ve uzlaşma demektir. Eşzamanlı seçim ve seçim kararı kim tarafından alınırsa alınsın  iki erki etkilemesi, Yasama ve Yürütmenin dengelenmesi ve uzlaşarak çalışması demektir.  

Yeni sistemde Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin iki dönem ile sınırlandırılması da önemli bir düzenlemedir. Bu Anayasa değişikliği ile Yargıda sivilleşme, Hâkimler Savcılar Kurulu'nda yeniden yapılanma, Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılması, Milletvekili seçilebilme yaşının 25'ten 18'e indirilmesi hususları  düzenlenmekte. "

EVET, KARARI İLE ADIMLARIMIZ HIZLANACAK

Atay Uslu yeni sistem ile Türkiye'nin istikrarı yakalayacağını, sıçrama yaşayacağını, sorunlara değil hedeflere odaklanacağını ifade edecek, "TBMM'nden 330'un üzerinde kabul ile geçireceğimiz bu sisteme inanıyoruz milletimiz EVET diyecek. Yürütmeyi de, yasamayı da milletin seçtiği yeni sistem sayesinde Büyük Türkiye yolunda daha hızlı adımlarla ilerleyeceğiz."