Bugün, çok sesli, renkli, etkin yerel ve ulusal basın yayın organlarına sahibiz. Medyada çalışanlar, gazeteciler, haberciler ne derece çok sesli olursa, ülkenin demokrasisi de o denli güçlü olur. 

Basının özgürlüğü,   sınırsızlık ve sorumsuzluk değildir. Basının etki altında kalmadan haber sunabilmesi, bireylerin tarafsız, hızlı  ve doğru biçimde haber alabilmesidir. Bizler de Yasama organının özgür basın ve doğru haber alma konusunda yasal zemin oluşturma görevinin farkında olarak çalışıyoruz.


24 SAAT 365 GÜN ÇALIŞAN MESLEK MENSUPLARI GAZETECİLER


En zor şartlara rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan, 24 saat 365 gün gece gündüz çalışan, medya çalışanlarının, gazetecilerin halkı doğru, tarafsız, hızlı ve sağlıklı bilgilendirme çabalarını kutluyorum.


SOSYAL MEDYA SORUMSUZ VE SINIRSIZ DEĞİLDİR

 

Gün vesilesiyle şunu ifade etmek isterim; sosyal medya hızlı haber alma, etkin kamuoyu oluşturma açısından son yıllarda çok etkin.  Ancak bu mecra  ’kara propaganda’ 'kirli bilgiler'  ve 'zehirli düşünceler' açısından kontrolsüz, sınırsız ve sorumsuz bir platform haline gelmemeli.  

DEMOKRASİNİN VE BİRLİĞİMİZİN  GÜÇLENMESİNE KATKI KOYAN GAZETECİLERİMİZ 

Hem geleneksel hem de sosyal medyada gerekli bilinç, hassasiyetle hareket eden medya çalışanlarımızın ve gazetecilerimizin,  hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. 

Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine güzellikler, başarılar diliyorum.

Sevgiyle Yeni Kalın...

 

Atay USLU

Ak Parti Antalya Milletvekili

Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı