Antalya Ticaret Borsası (ATB) Mart ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının gündemi ise 2 Nisan’da gerçekleşecek olan borsa seçimleri oldu. 2 dönemdir meclis başkanlığı görevini sürdüren Hüseyin Cahit Kayan tekrar aday olmayacağını açıklarken, tekrar başkan adayı olacağı öğrenilen ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ise, "Tüm üyelerimizi oy kullanmaya davet ediyorum" dedi.

ATB’nin Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi, meclis başkanı Kayan, gelecek hafta yapılacak olan seçimlerde yer almayacağını belirtirken, yönetim kurulu başkanlığına tekrar aday olacağı öğrenilen ATB Başkanı Ali Çandır ise, “Borsamız seçimlerinin, bir asra yaklaşan kurum birikimimize, geleneğimize ve görgümüze yaraşan bir düzeyde geçeceğine inanıyorum. Tüm üyelerimizi oy kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Şubat ayının gelir ve giderlerinin konuşulduğu toplantıda ilk olarak söz alan Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, 5 Şubat 1985 yılında üye olarak girdiği ATB’de 2 dönem boyunca meclis başkanlığı yürüttüğünü, bu yıl ise aday olmayacağını söyledi. Göreve geldiği günden bu yana tarımın sorunları çözmeye odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Ali Çandır, yöresel ürünlerin markalaşmasında çalışmalar gerçekleştirdiklerini, yeşil alan Zeyinpark’ı projelendirerek halkın hizmetine sunduklarını hatırlattı. Canlı hayvan borsası ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını da aktaran Çandır, daha önce Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası oluşan tarım sorunlarını için çok sayıda toplantılar düzenleyerek gündeme taşıdıklarını kaydetti.

"Tüm üyelerimizi oylarını kullanmaya davet ediyorum"

Disiplinli ve özverili çalışmalarıyla meclis başkanı ve yönetim kurulunda görev yaptığı arkadaşlarına teşekkür ettiğin belirten Çandır, “ 2 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştireceğimiz Borsamız seçimlerinin, bir asra yaklaşan kurum birikimimize, geleneğimize ve görgümüze yaraşan bir düzeyde geçeceğine inanıyorum. Yeni oluşacak kurullarımızın da aynı duyarlılık ve birikimle sorumluluk alacağına ve hareket edeceğine olan güvenim tam. Şimdiden üyelerimizin teveccühü ve güveniyle göreve seçilecek olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Tüm üyelerimizi oylarını kullanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Sektörel konuların tartışılmasıyla devam eden meclis sonrası, ATB yönetimi hatıra fotoğrafı çekindi.