Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, küreselleşme ve bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişmeler eğitim düzeyi yüksek, bilimsel araştırma ve geliştirme yeteneğine sahip insan gücünün yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası hayat boyu öğrenmeye destek olmak amacıyla yeniden yapılandırdığı ATSO Akademi’nin ATSO üye ve çalışanlarına yönelik eğitimlerine her gün yenilerinin eklendiğini belirten Budak, 13 Kasım’da “Mağazacılık, Perakendecilik ve Mağaza İçi Reyon Düzenlemesi“, 15-16 Kasım tarihlerinde ise “Hızlı Okuma Eğitimi” düzenleneceğini bildirdi.

Başkan Budak açıklamasında şunları kaydetti:
“ATSO Akademi tarafından 13 Kasım 2012 tarihinde düzenleyeceğimiz; Mağazacılık, Perakendecilik ve Mağaza İçi Reyon Düzenlemesi Eğitimi’nde; eğitmen Adnan DUYGUN tarafından katılımcılarımıza; mağaza imajı, alan yönetiminin kapsamı, mağaza yerleşiminde neler dikkat edilmeli, mağaza içi düzenlemede duyusal araçların kullanımı, mağaza konumlandırılması, ideal raf dizilim adımları, raf diziliminde psikolojik algılama kuralları, raflar ve reyonların yapısı anlatılacak. Bu eğitim ile Mağazacılık ve Perakendecilik sektöründeki hızlı değişimlere nasıl ayak uydurulabileceği ve gerekli yöntemlerin neler olduğu vurgulanacak.

15-16 Kasım 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan Hızlı Okuma Eğitimi’nde ise; eğitmen Levent Şahin tarafından katılımcılarımıza; okuma ve anlama, yavaş okuma nedenleri, göz hareketleri, hızlı okuma yöntemleri, Bio-Ritmik Largo tekniği” anlatılacak. Katılımcılar bu eğitim ile, bilginin hızla çoğaldığı çağımızda hızlı okuma tekniklerini öğrenerek, algılama, öğrenme, odaklanma ve konsantrasyon davranışını geliştirme fırsatını yakalayacak.
Her birisi konusunda uzman kişilerce verilecek olan bu eğitimlerimize tüm üyelerimizi, çalışanlarını ve konuya ilgi duyan herkesin katılımını bekliyoruz.”

Başkan Budak, eğitim faaliyetlerinin ATSO internet sayfası ile ATSO’nun sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini ve eğitimlere ilişkin her türlü bilginin ATSO bünyesindeki Eğitim ve Kalite Müdürlüğü’nden alınabileceğini sözlerine ekledi.

Antalya/ATSO (AHA)  Hüseyin ERGİN