Muratpaşa Belediyesi; 100.Yıl Bulvarı ile Anafartalar Caddesi kesişiminde yeralan ve kentte en aktif kullanılan rekreasyon alanlarından olan Aydın Kanza Parkı’nı, tamamen yeniledi. Park, yenileme çalışmaları kapsamında; özel projeyle aydınlatılacak

İçinde bir de sergi ve kültür salonu da bulunan Aydın Kanza Parkı; Muratpaşa Belediyesi’nin revize çalışması ile günün 24 saati yaşayan bir alan haline geldi.

Kademeli dinlenme birimleri

5 bin 200 metrekarelik Aydın Kanza Parkı’ndaki revizyon çalışmaları ile kültürel etkinliklerde kullanılacak sahne alanı oluşturuldu. Kademeli dinlenme birimleri, belediye atölyelerinde üretilerek, doğal dokusu korunan Aydın Kanza Parkı’nda; ağaçların etrafına monte edildi.

Çocuklar için doğal kum

Genişletilen çocuk oyun alanındaki oyun grubu yenilenirken; çocukların kullanımı için 2 adet trambolin yerleştirildi. Oyun alanında çocuklar için kum havuzu oluşturuldu. Havuzda; çocukların sağlığı dikkate alınarak, doğal kırmızı kum kullanıldı.

Özel aydınlatma

Parkta yer alan 2 büyük dut ve kauçuk ağacı ışıklandırıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Aydın Kanza Parkı’ndaki, aydınlatma çalışmalarını sürdürecek. Bu kapsamda; 5 adet ağaç halka şeklinde, diğer ağaçlar da spotlarla aydınlatılacak. Dinlenme banklarında da gizli aydınlatmalar yapılacak.

Editör: Haber Merkezi