Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’le, hurda ve seramik parçalarından yapılan heykellerin yer aldığı Azerbaycan Kültür Parkı’nı gezdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçen yıl Ekim ayında Azerbaycan Ankara Büyükelçiliğine atanan Hazar İbrahim’le Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Azerbaycan Kültür Parkı’nı gezdi. Başkan Uysal, 2015 yılı mayıs ayında açılışı yapılan parkın Antalya’nın öncü çalışmalarından bir tanesi olduğunu söyledi. Parktaki tüm heykellerinin Muratpaşa Belediyesi’nin hurda malzemeleri ve seramik parçalarından Azeri asıllı ressam Nazım Hajiyev tarafından yapıldığını anlatan Başkan Uysal, “Atık ürünleri sanatsal öğeler olarak yeniden üreterek hem bu atıklarını doğaya zararının en aza indiriyoruz hem de sosyal yaşam alanlarımızı sanatla daha nitelikli hale getirebiliyoruz” diye konuştu.

Gezinin sonunda Büyükelçi İbrahim ve Başkan Uysal, park içindeki en dikkat çeken eser ise Türk ve Azeri dostluğunu simgeleyen ağaç heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.