Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Işıklar Caddesi’ndeki Öğretmenevi Lokali’ni ziyaret ederek, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Işıklar Caddesi üzerindeki Öğretmenevi Lokali’nde çiçeklerle karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, çoğunluğu emekli olan öğretmenlerle tek tek tokalaştı. Başkan Akaydın, “Siz değerli öğretmenlerimize sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum. Hepinizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi. Lokalde buluşan Isparta Gönen Öğretmen Okulu 1967 yılı mezunları ile sohbet eden Akaydın, öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Öğretmenlerin Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile ilgili görüşlerini sorması üzerine Akaydın, bu yasanın eyalet sistemine geçişin ilk adımı olduğunu kaydetti.

Emekli Öğretmen Şinasi Yazıcı, “Kente kazandırdığınız modern çehre, çağdaş görünüm için size teşekkür ediyoruz. Kentimize kazandırdığınız Akvaryum Projesi ve yanında yapımı devam eden Akdeniz Kent Parkı çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz” diye konuştu. Mezarlık hizmetlerinin çok iyi olduğunu belirten bir başka öğretmen de cenaze evlerine yapılan ikram için Başkan Akaydın’a teşekkür ederek, cenaze namazlarının ardından vatandaşlar için Muratpaşa Camii’nden Uncalı Mezarlığı’na otobüs kaldırılmasını istedi. Bu konuda çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Akaydın, yakın zamanda Muratpaşa Camii’nden mezarlıklara ücretsiz servis koyacaklarını belirtti.

Başkan Mustafa Akaydın, çöplerin ve evsel atıkların ayrıştırılmasıyla ilgili bir soru üzerine, Antalya’ya Türkiye’nin en modern Katı Atık Bertaraf ve Geri Dönüşüm Tesisleri’ni kazandırmak için ihale yaptıklarını anlatarak, “İhaleye giren firmaların çatışması nedeniyle ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Danıştay’ın kararını bekliyoruz” dedi. Öğretmenevlerinden Sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Yücel’e, Atatürk Portresi hediye eden Başkan Mustafa Akaydın, öğretmenlerden gelen talep üzerine Öğretmenevi Lokali’nin tuvaletlerinin yenilenmesi ve genişletilmesi için Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na çalışma yapılması talimatı verdi.

  Antalya Büyükşehir Bld. Basın