Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi, yılın ilk toplantısı için Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda bir araya geldi. Çeşitli ülkelerden iş, aile, eğitim gibi nedenlerle gelen yabancı kökenli kişilerin kent hayatına katılımı sürecine destek vermek, karşılaştıkları sorunları değerlendirmek amacıyla oluşturulan Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi’nde “yabancılar çalışma yönergesi” kabul edildi.
Konyaaltı Kent Konseyi Başkanı olarak toplantıya katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yabancılar Meclisi’nin bir yıldır Konyaaltı Kent Konseyi’nin alt grubu olarak ilçede çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Başkan Böcek ilçede yaşayan yabancı uyruklu kişilerin sorunlarına, Yabancılar Meclisi’nde çözüm arandığını söyledi.  İlçede yaşayan yabancı uyruklu kişilerin büyük bir bölümünün Rus vatandaşı olduğuna dikkat çeken Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak Türkiye ile Rusya arasında dostluğun simgesi olduklarını söyledi. Bu iki ülkenin dostluğunu ise adı ‘Dostluk’ olan bir park ile anlatmak istediklerini ifade eden Böcek, bu parkı önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını bildirdi.
Başkan Böcek’in açılış konuşmasının ardından Yabancılar Meclisi Çalışma Grupları belirlendi. Buna göre Sosyal Yaşamı Destekleme Çalışma Grubu, Gençlik Eğitim ve Spor Çalışma Grubu, Kültür Sanat ve Turizm Çalışma Grubu; Yabancılar Meclisi’nin 2014 yılı çalışma grupları oldu.