Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için yaptıkları çalışmaları anlatan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Engelli bireylerin topluma kazandırılması için her türlü desteği veriyoruz. Belediye binalarımızdan birini rehabilitasyon merkezine tahsis ettik. Kaldırımları engelliler için düzenledik” dedi.

Halk TV’ye verdiği röportajda engellilere yönelik hizmetleri anlatan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Engellilerin yaşam kalitesini artırmak için her türlü desteği veriyoruz” dedi.

REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULDU

Başkanlığının ikinci dönemi olan 2009 yılında göreve gelir gelmez engelli sorunlarını el attıklarını kaydeden Başkan Gül, “Aileler engelli çocuklarını evde tutmayı tercih ediyor ve pek toplum içine çıkarmak istemiyordu. Ailelerin yüzde 95’inin bu şekilde davrandıklarını görüyorduk. Bu ailelere destek verdik ve engelli bireylerin topluma kazandırılmasını sağladık. Son 10 yılda bu konuda önemli bir bilinçlenme oldu. Artık aileler engelli çocuklarını okula gönderiyorlar. Biz de belediyemizin bir binasını komple bu konu için tahsis ettik ve bir rehabilitasyon merkezi kurdurduk. Burada çocuklarımızın hem eğitimden geri kalmaması, hem de sağlık sorunlarının giderilmesi ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu merkeze her türlü desteği veriyoruz. Engelli öğrencilerimizin okula ve hastaneye gitmesi için araç tahsis ediyoruz. Yaşlı ve yatalak hastalara evde bakım hizmeti veriyoruz. Gerektiğinde servislerimizle hastaneye götürüyoruz. Hasta yatağı, tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve diğer ekipman ihtiyaçlarını karşılıyoruz” diye konuştu.

KALDIRIMLAR DÜZENLENDİ

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için yapılan altyapı çalışmalarını da anlatan Başkan Mustafa Gül, “Engellilere uygun kaldırım düzenlemeleri yaptık. Kaldırım taşlarını üretmek için belediyemiz bünyesinde fabrika kurduk. Dışarıdan metrekaresi 120 liraya alabileceğimiz kaldırım taşını biz 8 liraya mal ettik. Çok önemli bir tasarruf sağladık. Sadece ana caddeler değil ara sokaklardaki kaldırımları da engellilere uygun hale getirdik. Kaldırımlara arabalarını park edenleri görünce kartvizitime ‘Biz bu kaldırımları yayalar ve engelli vatandaşlar için yaptık’ diye not yazıp bunu aracın camına bırakıyorum. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Engellilerin geçişine engel olmaması için kaldırımların orta kısımlarına ağaç da dikmiyoruz. Bu düzenlemeler turizm açısından da önemli. İlçemize gelen misafirler bu düzenlemeleri takdirle karşılıyorlar. Engellilerin hayata kazandırılması için çeşitli kültürel etkinlikler de düzenliyoruz” şeklinde konuştu.