Başkan Uysal, 11 ayın sultanını Ramazan’ın ilk iftarını Meltem, Bayındır ve Soğuksu Mahallesi sakinleriyle yaptı. Belediyenin Bayındır Park’ta düzenlendiği iftar yemeğinde Başkan Uysal’a eşi Ümran Uysal, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin eşlik etti.

SIRAYA GİRDİ, İFTARİYEYİ ALDI

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftarda Başkan Uysal, komşularıyla birlikte sıraya girip tabldotuna yemeğini aldı, sonrasında yerine geçerek dualarla Ramazan ayının ilk orucunu açtı. Başkan Uysal, oruçlar açıldıktan yaptığı konuşmada, mahallelilere “Sevgili gönül yoldaşlarım, can yoldaşlarım, yol arkadaşlarım” diye seslenerek başladı. Başkan Uysal, “Ramazanınız hayırlı olsun. Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin. Bir Ramazan’da daha bütün insanlarımızla bir iftar sofrasında buluştuk. Ne mutlu bize, Allah birliğimizi, beraberliğimizi, sağlık ve sıhhatimizi, soluduğumuz havayı, içtiğimiz suyu, ülkemizin atmosferini, barışımızı, dayanışmamızı bozmasın. Hep daim olsun kardeşliğimiz, hep daim olsun aynı sofrada buluşmalarımız. Varlığı, yokluğu, güzelliği, tasayı, kıvancı paylaşmamız hep daim olsun” diye konuştu.

‘BİZİM GİBİ YAPIN’

Muratpaşa’da sevgi, saygı ve barış içinde, iyi ve kötü günde bir ve beraber olarak yürüdüklerini belirten Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

Birileri hep diyecekki ‘Ayrışma’,  biz hep diyeceğiz ki ‘Birleşme ve beraberlik’. Birileri diyecekki ‘Sevgisizlik’, biz diyeceğiz ki,‘Sevgi, saygı ve kenetlenme’.Birileri diyecek ki, ‘O şöyle, bu böyle’. Birileri nefretten söz edecek, birileri kötü duygulardan söz edecek, birileri farklılıklardan söz edecek. Biz hep aynılıklardan, biz hep benzerliklerden, hep can yoldaşlıklarından, yürek yüreğe olmalardan, omuz omuza yürümelerden söz edeceğiz. Bunda kararlıyız. Gücümüzün yettiği son noktaya kadar sürdüreceğiz. Hatta gelecek nesillerimize aktaracağız. Türkiye’mizi, insanımızı bölmek isteyen, kutuplaştırmak isteyen, birbirine kem göz ile bakmasını isteyen, Türkiye’mizi, insanımızı çatışmalı kılmak isteyen, buradan menfaat elde etmek isteyen, buradan uzun uzun çatışmaları besleyip sonra işi bitince plağın tersini koymaya çalışan, samimiyetsizlik her yerinden akan bir yığın aktör ile beraber yaşıyoruz. Ama biz bütün Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz. Bizim gibi yapın.”

‘SEVGİ VE SAYGIDA BULUŞACAĞIZ’

Muratpaşa’da‘Kim olursan ol gel’ diyen Mevlana’nın, ‘Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz’ diyen Yunus Emre’nin, ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyen Hacı Bektaş Veli’nin, ‘Yurtta barış dünya da barış’ ve ‘Sadece millet için çalışınız’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduklarını belirten Başkan Uysal, “O yol bizi mutlaka aydınlığa esenliğe çıkaracaktır. O yolu hiç bırakmayalım” dedi. Bu yolun Türkiye’yi sevgide saygıda buluşturacağını kaydeden Başkan Uysal, konuşmasını “Tekrar Ramazanınız hayırlı olsun. Nice Ramazanlarda bu gök kubbe altında, hep beraber olmayı temenni ediyorum” sözleriyle noktaladı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Bayındır Park’ta düzenlendiği iftar programı çocuklar için Hacivat ve Karagöz gösterisiyle sona erdi.