Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Özel Antalya Açı Okulları ve Nesibe Aydın Antalya Kampüsünü ziyaret etti, öğrencileri obeziteden kurtaracak, ilerleyen yaşlarda tansiyon ve şeker gibi kronik hastalıklardan uzak tutacak önerilerde bulundu.  

Başkan Uysal, Şirinyalı Mahallesi’nde bulunan Özel Antalya Açı Okulları ve Altınova’da yer alan Nesibe Aydın Okullarının Antalya kampüsünü ziyaret etti. Her iki ziyarette de öğrencilerle buluşan Başkan Uysal, öğrencilere sıcak bir ortamda sohbet etti, onlara gündelik hayata ilişkin önerilerde bulundu.  

Başkan Uysal, aynı zamanda iki çocuk sahibi bir baba olarak, bilgisayar kullanımı doğru bir şekilde sınırlamamaktan muzdarip olduğunu anlattı. Bilgisayar kullanımının okulların ve eğitim sisteminin baş edemediği kadar hızlı geliştiğini kaydeden Başkan Uysal, özellikle hafta içi ödev ve araştırma dışında bilgisayara vakit geçirmek yerine kitap okumayı tavsiye etti. Aksi durumda bilgisayarın kişileri sürekli eğlenen canlılar haline getirdiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bir eğlence aracı olarak bilgisayar, bütün dünyada, kötü alışkanlık olarak geçiyor. O yüzden bunun dışında kalmaya çalışalım. Mesela dronlar ile uğraşalım. Gelecekte bütün kitle taşımacılığı dronlar ile yapılacak. Kitap okumak bizi her çağda geliştirecek bir şey. Özellikle edebiyat klasiklerini okuyalım. O insanlığın bütün psikolojik tarihini, bütün birikimini bünyesinde taşır. Düşünsel dünyanızın gelişimini onlar sağlayacak.”

Bilgisayarla birlikte hareketsiz yaşam ve kontrolsüz beslenmenin obeziteye de neden olduğunu belirten Ümit Uysal, çocukluk ve gençlik çağındaki fazla kiloların ileri yaşlarda her türlü hastalığa davetiye çıkardığını söyledi. Obeziteden korunmak için hareketli bir yaşam ve düzenli beslenme kadar uykunun da önemli olduğunu belirten Başkan Uysal, öğrencilere en geç saat 23.00’de uyumalarını tavsiye etti. Uykunun hem biyolojik hem de hem duygu dünyası için çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Bir başka şey, uyumadan önce 3 saat hiçbir şey yemeyelim. 20.00’de de ne yiyorsak yiyelim ve 23.00’e kadar hiç bir şey yemeyelim. Bu sizi bir ömür boyu koruyacak. Tansiyon, şeker bütün şeylerden koruyacak” diye konuştu.

Tüm bunlarla birlikte öğrencilere en az bir sanat dalı ve sporla ilgilenmeleri tavsiyesinde de bulunan Başkan Uysal,  “Hepiniz yetenekli olduğunuz bir sanat dalıyla ilgilenin. O sizin duygusal bütünlüğünüzü, ruh sağlığınızı ömür boyu koruyacak. Sizin sığınacağınız mutlu olacağınız bir alan olacak.  Hem spor hem de sanat ile ilgileniyorsanız eğer ömür boyu ne iş yapsanız başarılı olursunuz” şeklinde konuştu.  

Editör: Haber Merkezi