Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Finike-Anamur arasındaki denizlerde 'kuvvetli fırtına' uyarısında bulundu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Finike Anamur arası denizlerde rüzgarın Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra saate 50 ile 75 kilometre kuvvetinde fırtına, yer yer saatte 75 ile 90 kilometre kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgarın Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Başta denizciler olmak üzere ilgililerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

Meteorolojik Uyarılar veya Değerlendirmeler
Rüzgarın 28.12.2016 Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (75-90 km/saat) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli 29.12.2016 Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

 Zirai Don Uyarısı!

Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde yarın (Perşembe) gece saatlerinden, 02.01.2017 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.