Kepez ilçesinde Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın katılımıyla danışma meclisi toplantısı yapıldı.

Danışma Meclisi toplantısına İlçe Başkanı Yusuf İşeri,  Belediye Başkanı Hakan Tütüncü  ve Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Atay Uslu ve İl Başkanı Rıza Sümer'de katıldılar. 

ATAY USLU: AVRUPA SINIRLARINA MÜLTECİLERE KARŞI DİKENLİ TEL ÖRGÜLER ÇEKİYOR OYSA ONLAR DA İNSAN

Atay Uslu yaptığı  konuşmada15 Temmuz Darbe girişiminde mazlumların Milletimiz için dua etiğini söyledi. Ak Parti Antalya milletvekili Atay Uslu konuşmasının devamında Mülteci krizi hususunda da bilgiler verdi: " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Amerika'da yapılan Birleşmiş Milletler zirvesinde Avrupa'nın  zulüm ve ölüm korkusu altında olan mültecilere kapılarını kapattığını hatta sınırlarına duvar ördüğünü, onları kabul etmediğini ifade ederek 'siz kabul etmeyin ama biz sığınmacıları kabul edeceğiz çünkü onlar İnsan' diyerek bir insanlık dersi verdi. Avrupa ve Amerika insanlık dramına yazdığı uluslararası Anlaşmaların, Cenevre Sözleşmesinin ve insan hakları sözleşmelerinin aksine sessiz kalıyor. Batı Aylan Bebeğin Ege'de ölümüne, Ümran Bebeğin Halep'te bombalanmasına ve insanlığın ölmesine  göz yumuyor. Onların gözü görmüyor, kalpleri hissetmiyor, sessiz kalıyorlar. Biz sessiz kalamayız. Çünkü  Biz bir insanın ölümünü tüm insanlığın ölümü olarak gören bir Medeniyetiz. Bu sebeple Dünya'nın en çok sığınmacı barındıran ülkesiyiz.  Bu sebeple bugün en çok insani yardım yapan ülkelerin başındayız. BM Suriye için şuana kadar 15 milyar dolar harcarken, Türkiye 25 milyar dolar insani yardım harcaması yaptı. Daha 15 yıl önce IMF Kapısında 1 milyar dolar kredi bekleyen Türkiye hamdolsun milletimizin çalışması, Ak kadroların doğru yönetimi ve mazlumların Duası ile yardım eden Türkiye oldu. Bu Yardımlar bereketimizi arttırmaktadır." 

BİR NESLİN, AKADEMİK BİRİKİMİN, EKONOMİK POTANSİYELİN KAYBOLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ.

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu konuşmasında Suriyelilere Vatandaşlık verilmesi hususunda da bilgiler aktararak şöyle devam etti: " Yine Cumhurbaşkanımız BM zirvesinde her türlü siyasi riske rağmen sığınmacılar için vatandaşlık sürecinin başlatıldığını ifade ettiler. Evet Türkiye bir mazlum neslin kaybolmasına, entelektüel ve akademik birikimin yok olmasına, ekonomik bir potansiyelin heba olmasına izin vermeyecektir. Bu sebeple vatandaşlık sürecini başlatmıştır. "

Milletvekili Atay Uslu konuşmasını 15 Temmuz darbe girişiminin milletin cesareti, gücü ve duruşu ile bertaraf edildiğini anlatması, şehit ve gazilerimize minnetlerini bildirmesi ile tamamlamıştır.