"Beş Çiçekli Altın Şehir" ödülünü alan Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu  Antalya Havalimanı’nda coşkuyla karşılandı.

        Antalya Havalimanına iniş yapan Vali Türker başkanlığındaki heyeti coşkulu bir kalabalık karşıladı. Kalabalık, Vali Türker, Başkan Türel, Suiçmez ve Bağdatlıoğlu’nun boynuna çiçek çelenkleri taktı. Gördükleri coşku karşısında büyük mutluluk yaşayan heyet, kendilerine çiçek takdim eden minik çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Coşkulu karşılamanın ardından Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Türker, Başkan Türel, Suiçmez ve Bağdatlıoğlu, çiçekler içinde kurulan sahneye çıktı. Kalabalığı selamlayan heyet birer selamlama konuşması yaptı.

        Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası alanda ödül almanın kolay olmadığının altını çizerek; “ Dünyanın en önemli şehirlerinin, en kalkınmış şehirlerinin, tarihi ve kültürel zenginlikleri ön planda olan şehirlerin arasından ödül almak hiç kolay değil. Ama inanırsanız, bu yolda çalışırsanız, bu yolda herkesle işbirliği yaparsanız, başarırsınız” dedi.

        Ödülün Antalya’ya hayırlı olmasını dileyen Vali Muammer Türker ise artık sadece ülkelerin değil şehirlerin de yarıştığını dile getirdi. Şehirlerinde rekabet yaşadıklarının altını çizen Vali Türker; “Şehirlerin rekabetleri, döktükleri beton ve diktikleri bina ile ölçülmüyor. Artık o şehirde herkesin ihtiyacı neyse, sürdürülebilir kalkınma anlayış içerisinde gelecek nesillere bırakabildikleri mirasla ölçülüyor” dedi.

         Vali Türker; “Expo’ya ev sahipliği yapacak olan bir kentte, çiçekten tabiattan, çevreden bahseden projeye sonuna kadar destek verdik. Antalya halkı gönül verdi, şehrin bütünü bu projeye destek verdi. Neticede hem ‘Beş Yıldızı’, hem ‘Altın Madalyayı’ alarak en büyük ödülü olduk. Antalya’ya hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, ödülün Antalya’ya hayırlı olmasını dileyerek, kente yakışan bir ödül olduğunu vurguladı.

        Türel, “Ödül Antalya halkına verilmiş bir ödüldür. Bu sadece bir şehircilik ödülü değil halkın katılımını da içeren bir ödül. Kaleiçi’nde yapmış olduğumuz çiçeklendirme çalışmaları kapsamında, oradaki esnafında katılımı sağlaması bu ödülde önemli bir etken oldu” ifadelerine yer verdi.

        Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, Antalya’nın büyük bir ödül kazandığını belirterek, “ Umarım sadece Antalya değil tüm iller tüm belediyeler çiçek açar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Expo’daki arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

        Orta Anadolu Süs Bitkileri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, çok büyük bir yarışmaya girdiklerini ve 6 kategoride 100 üzerinden 900 puanla dünya birincisi olduklarını belirterek; “Biz 5 yıl önce birlik olarak yarışmaya başvuru yapmıştık. Maalesef kabul görmemişti. Ama Expo sayesinde, Antalya imajıyla kabul gördük. İlk girdiğimizde Türkiye adına birinci olduk. Birlik ve beraberlik içinde Antalya’nın neler yapabileceğini gösterdik” diye konuştu.