Kepez Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik bir çalışması olan bilgi evi, Barış ve Gazi mahallelerinde hizmete girdi. İki mahallede onlarca çocuk, bilgi evi hizmetiyle hem kitap okuyor hem de bilgisayar ortamında ders çalışabiliyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ülkenin yarınları olarak gördüğü öğrencileri, ihtiyaç duydukları eğitim olanaklarıyla buluşturmak için büyük gayret gösteriyor. Eğitim seminerleri, münazara ve bilgi yarışmaları, spor turnuvaları ile öğrencilere sosyal ortam oluşturan Başkan Tütüncü, okulların fiziki ortamlarının iyileştirilmesine de büyük önem veriyor. Tütüncü, bu amaçla 90 bine yakın öğrencinin olduğu ilçede, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik örnek bir çalışmayı da öğrencilerle buluşturdu. Evinde bilgisayar olmayan öğrencilerin internetten yararlanıp ders çalışabildiği ve kütüphanenin olduğu bilgi evi uygulaması başlatıldı.

Hem kitap okuyorlar hem de ödevlerini yapıyorlar

Yeşiltepe Mahallesi İsmet İnönü Parkı’nda pilot uygulaması yapılan bilgi evi, iki mahalleye daha kazandırıldı. Barış Mahalle muhtarlığı hizmet binası yanındaki belediyeye ait binanın içerisinde ve Gazi Mahallesi Osman Gazi Semt Konağı’nda yapılan bilgi evleri hizmete girdi. Bilgi evlerinde öğrencilere, kütüphane, bilgisayar, internet ve yazıcı hizmeti veriliyor. Eğitimci sorumluların bulunduğu bilgi evlerinde, her gün onlarca çocuk hem ödevini yapıyor hem de kitap okuyor. Evlerinde bilgisayar olmayan çocuklar da bilgi evlerinde, bilgisayar, internet ve yazıcı imkânlarından ücretsiz yararlanarak ödevlerini yapabiliyor. Her iki bilgi evi de okullara yakın bölgelere kuruldu. 

Türkiye’ye eğitimde fırsat eşitliğinde örnek olan bu uygulama, Orhan Gazi Semt Konağı’nda ve Kepez Belediyespor Kulübü idare binası içerisindeki Çocuk Kulübü’nde de hizmete girecek.