Antalya'da Birlikte yaşadığı kadının kendisini polise ihbar etmesi üzerine sinirlenen H.Y, elektrik kablosuyla kendini astı.   

Edinilen bilgiye göre, 10 yıl önce eşinden ayrılan, 2 çocuğuyla birlikte eski eşinin kuzeni olan H.Y. ile birlikte yaşayan Ş.Y, bir süredir evden ayrılmak istiyordu. H.Y'nin Ayrılmama konusunda Tehditlerinden bunalan Ş.Y, polise başvuracağını söyledi. Bunun üzerine H.Y, Gidersen kendimi asarım' diyerek, Ş.Y'yi bu sefer intihar etmekle tehdit etti. İntihar tehdidine de aldırmayan Ş.Y., oğlu ile birlikte polis karakoluna giderek, birlikte yaşadığı eski eşinin kuzeni H.Y'yi şikayet etti.

Şikayet üzerine polis, ifadesini almak üzere H.Y.'nin ikamet ettiği eve geldi. Kapıyı aralayan ekipler, H.Y.'nin astığını ve çırpındığını gören polisler, H.Y'nin nefes almasını sağlayarak 112 Acil Yardım ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen Acil Yardım ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürülen H.Y.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.