Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, motorlu araç odaklı ulaşım sistemlerinin insan sağlığı ve çevre açısından önemli tehdit haline gelirken alternatif ulaşım sistemi olarak ön plana çıkan bisikletin kullanımını yaygınlaştırmak için Atatürk’ün Antalya gelişinin yıl dönümü 6 Mart için “O gün için Antalya’ya işe bisikletle gitme çağrısı yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.  

Muratpaşa Belediyesi’nin ‘şimdilik’ kadınlarla sınırlı bisiklete biniş ve güvenli sürüş tekniklerinin öğretildiği kursu Süleyman Evcilmen Spor Salonu ve Bayındır Parkı’nda devam ediyor. Gönüllü eğitimciler tarafından verilen derslerde her yaş grubundan 130 kadın Muratpaşa’yla çevre dostu ve insan sağlığına olumlu etkileri bulunan bisiklete binmeyi öğreniyor.

Salı günleri, 14.00 – 16.00 saatleri arasında Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda devam eden derse Belediye Başkanı Uysal konuk oldu.

Başkan Uysal, bisikletin motorlu araç odaklı ulaşım sistemlerinin insan sağlığı ve çevre açısından önemli tehdit haline gelirken alternatif ulaşım sistemi olarak ön plana çıktığını söyledi.

İŞE BİSİKLETLERLE

Toplumda bisiklet kullanımı yaygınlaştıkça kamu yönetiminin bisiklet yapmaya mecbur kalacağını dile getiren Başkan Uysal, “Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanımına dikkat çekmek için 6 Mart, Atatürk’ün Antalya’ya geliş gününe ilişkin bir hazırlığımız var” dedi. 6 Mart’ın Pazartesi’ye denk geldiğini belirten Başkan Uysal, o gün için Antalya’ya işe bisikletle gitme çağrısı yapacaklarını söyledi.

ARABADAN İN BİSİKLETE BİN

Bununla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü’yle gerekli görüşmeleri yapıp güvenli bir sürüş için gerekli tedbirlerin alınmasıyla görüşeceklerini kaydeden Başkan Uysal, “6 Mart’ta herkes bisiklete binsin” dedi. Başkan Uysal, kursa katılan kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirirken grup üyeleri hep birlikte sloganlarını, “Arabadan in bisiklete bin” söyledi.