Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir grup bisikletçi, bin 100 kilometre pedal çevirerek, 57’nci Alay Şehitliği’nde yatan Manavgatlı şehitlerin mezarlarına Antalya’dan toprak götürecek.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde, Manavgatlı şehitlerin mezarlarına memleketlerinden toprak götürmek üzere yola çıkan 5 bisikletçi, Cumhuriyet Meydanı’ndan uğurlandı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Başkan Yardımcısı Aydın Öz’ün yolcu ettiği gruba yarın Antalya’dan 1 bisikletli dahil olacak. Bisikletliler, plastik şişelere koydukları toprakları Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Mehmetçik’in mezarlarına dökecek.

Bisikletliler adına açıklama yapan Ufuk Ahmet Anatca, Çanakkale ziyaretleri sırasında tesadüf eseri Manavgat Taşğıl Kızıldağ Mahallesi’nden Mehmet oğlu Mehmet Ali’nin mezarını gördüklerini ve böyle bir misyonu kendilerine görev edindiklerini belirterek “Bugün 3.sünü gerçekleştirdiğimiz etkinlik kapsamında Mehmet oğlu Mehmet Ali’nin köyü olan Taşağıl Kızıldağ’dan aldığımız toprağı şehidimizin mezarına götürüyoruz” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, Çanakkale’ye giden bisikletçilere iyi yolcuklar diledi. Başkan Sözen, "Bisikletçi dostlarımız Çanakkale de yatmakta olan şehidimiz Mehmet oğlu Mehmet Ali’nin mezarına Kızıldağ’dan aldıkları toprağı götürüyor. Dostlarımıza iyi yolculuklar dilerken, bize bu cennet vatanı bırakan aziz şehitlerimizin hatıraları önünde de saygıyla eğiliyorum."